• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 4:56 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Bartek353535
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór płyty
Autor Wiadomość
Bartek353535 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Wybór płyty
Witam najwyż-chciałbym kupić bardzo dobry komputer do gier,żeby wszystkie nowe gry "chodziły"w jakszej rozdzielczości.Na komputerach znam się bardzo słabo.Od 3 tygodni czytam różne artykuły żeby pogłębić swoją nikłą wiedzę w tej dziedzinie.Narazie zdecydowałem się na G-force 8800 ultra, procesor Intel Core 2 duo E 6850[300ghz], chociaż wciąż waham się czy nie kupić Intel Core2 Quad 6600[2,4Ghz]-na podkręcaniu wogóle się nie znam.Jednak największych problemów przysporzył mi wybór płyty głównej.Poczatkowo chciałem żeby płyta mogła obsługiwać SLI ,aby po jakimś czasie[rok lub dwa lata]dokupić drugiego g-forca ultra,ale ostatecznie wybrałem chipset x-38,dlatego też opcja dwóch g-forców ultra odpada.Mam nadzieję,że wybór chipsetu jest ok.Chciałbym żeby płyta głowna miała chipset x-38 ,obsługiwała pamięć DDR3 oraz dwie karty graficzne w PEŁNYM TRYBIE 16x16.Planowałem ,że po jakimś czasie [dwa lata?] sprzedam g-force ultra i kupię dwa "wypasione" Radeony,które już wówczas będą na rynku .Oczywiście płyta z chipsetem Nvidia n force680iSli rozwiązuje powyższe problemy ,jednak uparłem się na chipset x-38[mam nadzieję,że słusznie].Z tego co się orientuję to nie ma płyty głownej z x-38 ,DDR3 i pełnym trybie crossfire 16x16[chociaż i tego nie jestem pewien].Myślałem o płycie Asus Maximus Extreme,która posiada obsługę DDR3 ,ale z tego co wyczytałem obsługuje ona crossfire w trybie dual x8 speed ,a nie 16x16.Nie wiem czy dobrze to odczytałem bo się znam na tych wszystkich symbolach,ale chyba tak.
Kod:
http://rog.asus.com/product/product_max_extreme_spec.aspx
Natomiast płyta Maximus Formula obsługuje crossfire w pełnym trybie 16x16 ale nie ma DDR3 . Myślałem również o płycie gigabyte GA-x38T-DQ6 ale ona również nie obsługuje 16x16.Czy może lepiej zrezygnować z DDR3 i kupić Maximus Formula[16x16] a może jakąś inną płytę[chociaż skłaniałbym się ku asusowi].Nie wiem czy to co napiasłem ma sens [pewnie nie do końca]ale chciałbym już kupic upragniony pc,bo juz mnie oczy bolą od czytania tych wszystkich artykułów i wykresów , no i mam mętlik w głowie.Proszę o rady i wskazówki.

Dodano: 19 Listopad 2007, 03:11
Sam sobie wtedy odpowiem.Kup Asus P5e3 WS PRO INTEL x-38,Intel Core 2 Duo E6850, G-force ULTRA[mówią ,że ultra niepotrzebna,ale lepiej weż ultra to będziesz miał najbardziej wypasioną kartę na rynku] i wszystkie nowe gry będą Ci śmigały w wysokiej rozdzielczości.Nie kupuj żadnych dwóch G-forców na dogorywającym chipsecie ,bo zostaniesz z ręką w nocniku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2008, 21:32 przez Vinci.)
14-11-2007, 11:43
Odpowiedz cytując ten post
krystianinho Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
RE: wybór płyty
wiem że teraz to moze byc troszeczke za pozno ale dopiero dzisiaj pierwszy raz wszedłem na to forum....W jakiej cenie mniejwiecej chciałbys kupic ten komputer?

sory niezauwazyłęm że jestes zbanowany
25-12-2007, 23:34
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: wybór płyty
Kolega dostał tydzień odpoczynku od forum za swoje nieodpowiednie i niegrzeczne wyrażanie opinii.
25-12-2007, 23:44
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: