• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 19:55 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
samel15
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pendrive
Autor Wiadomość
samel15 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Pendrive
Witam kupiłem ostatnio pendrive 8GB ale niestety okazało się że nie idzie na niego włożyć więcej niż 4GB pytałem się sprzedawcy o co chodzi i powiedział mi że muszę go sformatować jakimś programem niestety nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi. Wiecie może w jaki sposób i czym można sformatować tego pendrive tak żeby dało się na niego wrzucać większe pliki?
04-10-2010, 15:54
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Pendrive
Twój problem spowodowany jest tym, że standardowo system plików na pendrive to fat32. Wiąże się to z tym, że występuje problem z plikami większymi niż 4gb. Rozwiązaniem jest tu właśnie zastosowanie systemu plików ntfs. Musisz po prostu sformatować do ntfs.
Aby to zrobić:
1. Wejdź w Mój komputer.
2. PPM kliknij na Pendrive i wybierz Właściwości.
3. W zakładce Sprzęt z listy napędów wybierasz swojego pendrive'a a następnie Właściwości.
4. W kolejnym oknie wybierz zakładkę Zasady a następnie zaznacz opcję Optymalizacja wydajności.
5. Następnie ponownie kliknij PPM na Pendrive'a w oknie Mój komputer i wybierz Formatuj. Z pola system plików wybierz NTFS.

To powinno załatwić sprawę. Rozwiązanie to może się jednak wiązać ze spadkiem transferu urządzenia. Powodzenia Wink
04-10-2010, 19:33
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: