• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 20:14 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
daniels92
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dokładnaie ramu
Autor Wiadomość
daniels92 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Dokładnaie ramu
Witam. Chciałbym dokupić pamięć ram 512 lub 1G. Wiec o to moje pytania
Czym powinienem się kierować kupując ram?
Czy założenie jestem wstanie wykonać sam czy powinienem udać się do serwisu? (Jeśli sam to co dokładnie powinienem zrobić? czy potrzebuje nowych sterowników lub czegoś... itp)
Proszę o szczegółowe informacje o zaletach i wadach dokładaniu ram, jeśli takowe istnieją.
ram posiadam DDR 512 (400)MHZ) Czy mam idealnie taki sam dokupić? na allegro znalazłem ofertę PAMIĘĆ RAM 1GB DDR 400 Mhz PC3200 Taki mógłbym kupić? bo w sumie jest taki sam...
29-12-2009, 11:06
Odpowiedz cytując ten post
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
RE: Dokładnaie ramu
Witam.
1. Powinieneś się kierować ogólnym sensem dokupienia ramu, tzn. czy na pewno dodatkowa pamięć jest Ci potrzebna. Oprócz tego oczywiście parametrami, jeżeli mówimy o kwestii technicznej, które muszą być zgodne z płytą główną.
2. Będziesz w stanie wykonać to samemu. Dokładnie jak to zrobić będziesz miał opisane w książeczce dołączonej do płyty głównej. To jest minuta zabawy z plastikowymi "zaczepami".
3. Tutaj nie bardzo rozumiem o co chodzi... Ogólnie praca powinna być bardziej komfortowa.
4. Teoretycznie taki mógłbyś kupić, ale dla pewności podaj model płyty głównej.

Pozdrawiam.
29-12-2009, 12:35
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: