• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:24 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
pipi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komputer bardzo powoli się uruchamia
Autor Wiadomość
pipi Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Komputer bardzo powoli się uruchamia
kiedy włączam komputer system bardzo wolno się uruchamia. mam wrażenie jakby coś w nim się zacinało. pojawia się znaczek "żadna zapora nie jest włączona" i potem można czekać w nieskończoność zanim będe połączona z internetem i w ogóle kiedy wszystko się uruchomi. kiedy naprawde potrzebuje szybko komputera to działa jego zresetowanie ale wiem że to nie jest wskazane.nie wiem co robić.oczyszczanie też nic nie daje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2009, 13:43 przez Vinci.)
26-06-2009, 21:14
Odpowiedz cytując ten post
Łukasz Offline
User
**

Liczba postów: 34
Reputacja: 4
RE: komputer bardzo powoli uruchamia się
Być może Twój komputer jest zarażony wirusami .
Posiadasz jakiegoś anti-virusa ? Jak tak to przeskanuj komputer, a jak nie to pobierz Kaspersky anti-virus ze strony producenta: http://www.kaspersky.pl/download.html?s=trial wersję 30 dniową i przeskanuj nim komputer, dzięki niemu zostaną wykryte szkodniki, które zostaną usunięte.Po zrobieniu tej operacji daj znać na forum, czy komputer będzie nadal mulił czy nie Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2009, 21:32 przez Łukasz.)
26-06-2009, 21:27
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
Mój komputer także wolno się uruchamia, pomimo kilku formatów, nawet usuwałem partycje i dodawałem od nowa, sprawdzałem dysk pod kątem błędów, skanowałem antywirami, które oczywiście nic nie wykryły. Cóż, po prostu się do tego przyzwyczaiłem, bo ile można walczyć z czymś, co nie powinno mieć miejsca. Grin
26-06-2009, 22:21
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
logout Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
spróbuj użyć combofix powinien pomóc i zrób defragmentację to też często pomaga i powyłączaj nie potrzebne usługi. Które wiadomo zaśmiecają i spowalniają system Windows.
26-06-2009, 22:53
pipi Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
RE: Komputer bardzo powoli się uruchamia
więc dzięki za rady, przydały się. po pierwsze, przeskanowałam avastem ale żadnego wirusa nie znalazłam. po drugie, usunęłam kilka zbędnych programów. i w końcu zdefragmentowałam jeden dysk i jest super. nareszcie koniec tej męki z uruchamianiem.coś mi się zdaje że to chłopak który oczyszczał mój komputer narozrabiał bo od tej pory zaczęły się problemy.
wielkie dzięki za pomoc.
27-06-2009, 16:09

Skocz do: