• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:22 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
MrokuMroku
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5.1 w DivX
Autor Wiadomość
MrokuMroku Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
5.1 w DivX
Witam. Mam problem z odtwarzaniem dźwięku 5.1 w filmach DivX, XviD etc. Mam głośniki Creative T6100, kartę dźwiękowa SoundBlaster Audigy. Gdy odtwarzam filmy DVD wszystko chodzi gładko, bez problemów. W sterownikach karty dźwiękowej mam wyłączone wszelkie opcje podwójnego stereo, czy innego miksowania, a dźwięk i tak leci poprawnie ze wszystkich głośników [odtwarzam w Power DVD]. Jednak gdy odtwarzam filmy z rozszerzeniem .avi , mimo, ze wszystko jest bez zmian, a sam program pokazuje, iż dźwięk jest w 5.1, słuchać tylko przednie głośniki, a wszystko i tak zlewa się tak, ze z każdego leci, jeśli nie to samo, to prawie to samo. Oczywiście, mogę włączyć miksowanie, podwójne stereo, ale wtedy zatraca się przyjemność z odsłuchu dźwięku przestrzennego. Mam zainstalowany ffdshow i ac3 filter, wina pewnie leży tutaj, lecz samemu nie potrafię ustawić tego tak, by działało poprawnie. Problem pojawia się przy wszystkich programach odtwarzających filmy. Czego potrzebuję lub co muszę zmienić, by filmy działały poprawnie?
15-06-2009, 22:27
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: