• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:31 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
przemasok
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem po użyciu WinTools
Autor Wiadomość
przemasok Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Problem po użyciu WinTools
Witam Wszystkich!

Potrzebuje pomocy, myślę, że ktoś spotkał się z tego rodzaju problemem, lub wie jaka może być przyczyna tego stanu. Komputer chodził bez szwanku jakieś 2,5 roku. Nie miałem z nim problemów, ale posłuchałem znajomego, który polecił mi program do czyszczenia rejestru i dysku z niepotrzebnych plików. Ok więc go posłuchałem, gdyż chciałem przyspieszyć trochę pracę mojego sprzętu.
Zainstalowałem "WinTools" i skorzystałem z jego narzędzi. Wyczyściłem za jego pomocą rejestr i dysk z niepotrzebnych plików. Kolega powiedział mi, żebym nie usuwał tych plików z kosza, bo może być tak, że będą problemy to wtedy po prostu je przywrócę (te pliki) i będzie już wszystko w porządku. Ja kilka godzin po użyciu "WinTools" z przyzwyczajenia opróżniałem kosz, a po chwili zorientowałem, że nie miałem tego robić. Skasowało się połowę tego co było w koszu zanim się zorientowałem co robię.
Nic szczególnego się nie działo. Wyłączyłem komputer, a jak na drugi dzień go włączyłem to mi się zawiesił, więc zresetowałem, a on nie chciał się nawet załączyć do obrazu wprowadzającego "Windows xp & zapraszamy" Sad popróbowałem tak kilka razy i w końcu się udało go włączyć. Posiedziałem trochę w Windowsie, ale po jakimś czasie znów się zawiesił. Więc, gdy po raz kolejny udało mi się dotrzeć do windowsa to przywróciłem ustawienia z "Narzędzia Systemowe" > "Przywracanie systemu", ale to nic nie dało, tyle, że nie miałem już zainstalowanego programu "WinTools" i tak problemy występowały nadal.
Zrobiłem format dysku i zainstalowałem Windows xp od nowa, ale o dziwo sytuacja się powtarza, a czasami to nawet jak włączę kompa, widzę czarny obraz i nic się nie dzieje, wtedy go resetuje kilka razy i za którymś się uda normalnie pracować w windowsie, chodź czasami się zawiesza i jest jeszcze takie dziwne przejście jak przenoszę okienka, tak dziwnie się zamazują i system staje zanim to okienko się nie przeniesie w miejsce, które pokierowałem myszką - okienko się tak jakby przenosi się klatka po klatce.

Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje, że to pomoże w rozwiązaniu tego problemy.
Czekam z niecierpliwością na Waszą pomoc.
Jeżeli będą niezbędne jakieś konkrety to pytajcie.
Dziękuję z góry
Pozdrawiam
29-05-2009, 8:22
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: Problem po użyciu WinTools
Cytat:Zrobiłem format dysku i zainstalowałem Windows xp od nowa, ale o dziwo sytuacja się powtarza, a czasami to nawet jak włączę kompa, widzę czarny obraz i nic się nie dzieje, wtedy go resetuje kilka razy i za którymś się uda normalnie pracować w windowsie

Najprawdopodobniej zainstalowanie aplikacji i związane z tym problemy są tylko przypadkiem a sam problem może dotyczyć sprzętu.
29-05-2009, 20:10
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mampytanie Offline
Newbie
*

Liczba postów: 7
j.w. z tego co pamiętam po formacie raczej wszystkie poprzednie ustawienia są po prostu kasowane, problem jest pewnie problemem technicznym ale sprzętowym, a nie software'owym
29-05-2009, 20:29
Mick Offline
Support

Podaj mi konfigurację sprzętową swojego komputera.
29-05-2009, 21:20
przemasok Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Microsoft Windows XP
Home Edition
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 2

Intel Pentium® D CPU 2.80GHz
2.80 GHz , 512 MB RAM

ASUS P5CD2-MX

Wgrałem, a nie wiem czy to dobre stery do karty graficznej, bo nawet nie wiem jak mam Grin
NVIDIA GeForce 7300 LE - właśnie jak sprawdzić jaką mam karte graficzną?
W środku jak ściągnę obudowę da się to sprawdzić?

Poza tym, dźwięk działa stery zainstalowałem, bo płytę CD z ogólnymi sterami mam. Ogólnie wszystko działa ok, ale resetuje się komp, zawiesza, a jak go uruchamiam to widzę czarny ekran i muszę restartować kilka razy zanim zaskoczy.

Co może być tego przyczyną?
Jeszcze coś dopiszę, może będzie pomocne (zanim udało mi się to napisać miałem 5 razy zawieszony komp w windowsie).

A więc:

wyskakuje mi taka informacja (załącznik).

a gdy na nią kliknę przenosi mnie na tą strone:
http://www.slizone.com/page/home.html

Co mam z tym zrobic?

Naprawdę będę wdzięczny za pomoc.

Załączone pliki
.bmp   komunikat.bmp (Rozmiar: 189.8 KB / Pobrań: 2)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2009, 9:42 przez przemasok.)
30-05-2009, 9:21
Mick Offline
Support

Przyczyn może być wiele:
- uszkodzona pamięć RAM;
- uskodzony dysk twardy;
- zbyt wysoka temperatura;
- uszkodzony lub nieprawidłowy sterownik w Windowsie

Cytat:W środku jak ściągnę obudowę da się to sprawdzić?

Tak da się to sprawdzić :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2009, 9:45 przez Mick.)
30-05-2009, 9:43

Skocz do: