Witam Wszystkich!
Potrzebuje pomocy, myślę, że ktoś spotkał się z tego rodzaju problemem, lub wie jaka może być przyczyna tego stanu. Komputer chodził bez szwanku jakieś 2,5 roku. Nie miałem z nim problemów, ale posłuchałem znajomego, który polecił mi program do czyszczenia rejestru i dysku z niepotrzebnych plików. Ok więc go posłuchałem, gdyż chciałem przyspieszyć trochę pracę mojego sprzętu.
Zainstalowałem "WinTools" i skorzystałem z jego narzędzi. Wyczyściłem za jego pomocą rejestr i dysk z niepotrzebnych plików. Kolega powiedział mi, żebym nie usuwał tych plików z kosza, bo może być tak, że będą problemy to wtedy po prostu je przywrócę (te pliki) i będzie już wszystko w porządku. Ja kilka godzin po użyciu "WinTools" z przyzwyczajenia opróżniałem kosz, a po chwili zorientowałem, że nie miałem tego robić. Skasowało się połowę tego co było w koszu zanim się zorientowałem co robię.
Nic szczególnego się nie działo. Wyłączyłem komputer, a jak na drugi dzień go włączyłem to mi się zawiesił, więc zresetowałem, a on nie chciał się nawet załączyć do obrazu wprowadzającego "Windows xp & zapraszamy"

popróbowałem tak kilka razy i w końcu się udało go włączyć. Posiedziałem trochę w Windowsie, ale po jakimś czasie znów się zawiesił. Więc, gdy po raz kolejny udało mi się dotrzeć do windowsa to przywróciłem ustawienia z "Narzędzia Systemowe" > "Przywracanie systemu", ale to nic nie dało, tyle, że nie miałem już zainstalowanego programu "WinTools" i tak problemy występowały nadal.
Zrobiłem format dysku i zainstalowałem Windows xp od nowa, ale o dziwo sytuacja się powtarza, a czasami to nawet jak włączę kompa, widzę czarny obraz i nic się nie dzieje, wtedy go resetuje kilka razy i za którymś się uda normalnie pracować w windowsie, chodź czasami się zawiesza i jest jeszcze takie dziwne przejście jak przenoszę okienka, tak dziwnie się zamazują i system staje zanim to okienko się nie przeniesie w miejsce, które pokierowałem myszką - okienko się tak jakby przenosi się klatka po klatce.
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje, że to pomoże w rozwiązaniu tego problemy.
Czekam z niecierpliwością na Waszą pomoc.
Jeżeli będą niezbędne jakieś konkrety to pytajcie.
Dziękuję z góry
Pozdrawiam