• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 22:48 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
icemen89
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Vistą na laptopie
Autor Wiadomość
icemen89 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Problem z Vistą na laptopie
Witam, mam pewien problem z Vistą u siebie na laptopie, uruchamia się strasznie długo podczas gdy na innych laptopach zauważyłem zupełnie co innego. Laptop jest dobry i napewno nie jest to problem typu technicznego, że jest za wolny choćby. Podczas uruchamiania dłuższy czas widnieje napis "Czekaj...", dopiedo po jakimś czasie (nawet do 2 minut) pojawia się "Zapraszamy" i pojawia się pulpit. Wszystkiego już próbowałem, wyłączyłem zbędne procesy, usługi i aplikacje uruchamiające się wraz z systemem, łącznie z dodatkowym antywirusem, tryb aero wyłączony, liczba procesorów użyta do rozruchu - max czyli 2, problem pojawił się od samego początku, czyli od zakupu laptopa, sprzęt nie jest zasyfiony wirusami tego jestem raczej pewien. Laptop to Toshiba Satellite A300D - 17E, więc z raczej dobrymi parametrami technicznymi. Ogólnie śmiga szybko, tylko wolno się uruchamia, nie wiem w czym problem. Może ktoś zna inny spobób skuteczny na pozbycie się problemu??
11-03-2009, 21:26
Odpowiedz cytując ten post
kocon Offline
Znawca

Liczba postów: 77
Reputacja: 3
RE: Problem z Vistą na laptopie
Sprubój zainstalować na nim xpeka i zobacz czy też tak ci się wolno uruchamia. Możesz jeszcze sprubować aktualizować bios.
15-03-2009, 19:46
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: