• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 14:57 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
krisssco
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za gorący Athlon 3500+
Autor Wiadomość
krisssco Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Za gorący Athlon 3500+
Witam.
Mam taki problem:
Temperatura mojego procesora (Athlon 3500+) jest zbyt wysoka +/- 39/55 C* min. i 55/70 C* w stresie.
Docisnąłem i wyczyściłem radiator, nałożyłem nową pastę, przestawiałem pamięci, zmieniałem BIOSa ale ciągle komputer się restartuje nawet tylko przy korzystaniu z internetu i gdy jest włączony tylko BIOS. Czym to może by spowodowane?

Czy istnieje możliwośc, że procesor jest walnięty czy to raczej wina płyty, a może tylko chłodzenia?
Płyta: BIOSTAR, NF325-A9

A mam jeszcze jedno pytanie? Dlaczego nie wibija mi się na różnych klawiaturach pod tym kompem litera "ć"??
03-03-2008, 16:26
Odpowiedz cytując ten post
lamciuszek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
RE: Za gorący Athlon 3500+
nie można nakładać zbyt dużo pasty.musisz sprawdzic czy zaciski radiatoranie są skrzywione i czy radiator w każdym miejscu przylega tak samo. być może procesor jest walniety bo tak jak mówiłeś nie wyskakuje ć więc może nie rozczytuje dobrze kodu ASCII
04-03-2008, 9:55
radoslaff Offline
User
**

Liczba postów: 20
RE: Za gorący Athlon 3500+
Jezus...literka ć nie działa bo (o ile masz kartę od ATI) to jest domyślnie ustawiony klawisz hot key w sterownikach catalyst . Wyłącz hot key i ć będzie działać jak marzenie xD Sam kiedy mialem karte od ATI tez tak miałem :p Grin . A co do procka to wyłącz w biosie zabezpieczenia dotyczące przegrzania procesora, albo najlepiej podwyż próg awaryjny do gdzieś 70 c a powinno być dobrze Grin 50 c to nie jest jakaś porażająca temperatura
28-03-2008, 18:41

Skocz do: