• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 15:11 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
markpp
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po czyszczeniu komputer nie chodzi
Autor Wiadomość
markpp Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Po czyszczeniu komputer nie chodzi
uwaga mam problem czysciłem kompa bratu głównie wiatrak cpu i on ma płyte głowną BIOSTARA więc wyciagnełem radiator z wiatrakiem a do radiatora był przyklejony procek więc delikatnie to chwytłem i poszedłem do garazu aby za pomoca spręzarki wyczyscic . później złożylem wszystko i chciałem sprawdzic czy komp chodzi więc podłączam kable i prąd i naciskam POWER i co... kontrolki sie nie palą obie tyko wiatraki się kreciły zadnej reakcji na monitorze i słychac było jakby pisk gwizd o cpu PROSZE O PO0MOC MOżE KTOS WIE O CO CHODZI I MóGłBY POMóC Z GóRY DZIEKI
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2008, 23:12 przez Vinci.)
23-02-2008, 18:38
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: PO CZYSZCZENIU KOMPUTER NIE CHODZI
Nie dokładnie rozumiem, zdjąłeś radiator z procesora (procesor został w podstawce)?? Czy procesor wyszedł razem z radiatorem z podstawki? Sprawdź, czy dobrze wszystko zamocowałeś. Tak przy okazji posmarowałeś procesor pastą termoprzeowdzącą? Sprawdziłes czy nie uszkodziła się żadna nóżka?
23-02-2008, 18:53
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
markpp Offline
Newbie
*

RE: PO CZYSZCZENIU KOMPUTER NIE CHODZI
procesor wyszedł razem z radiatorem i sprawdzałem czy nóżki są całe kilka razy i dalej to samo
a procesor trzymał się radiatora za pomocą tej pasty!!! (a mogło to byc to za pierwszym razem zapomniałem podłączyc kable od zasilacza pod płyte główną ale zaraz podłączyłem wszystko i dupa??)
ja nie mam jusz zielonego pojęcia o co chodzi
23-02-2008, 22:01
radoslaff Offline
User
**

Liczba postów: 20
RE: Po czyszczeniu komputer nie chodzi
Jeżeli "wyszedł z radiatorem" to znaczy ze prawdopodobnie jest do wyrzucenia bo uszkodziłeś złącze procesora. Przecież aby wyjąć procesor trzeba taką "dźwignie" podnieść... Napisz jeszcze co to za proc,ale prawdopodobnie jest już do niczego niestety...Wiem ,że nie chciałeś niczego zrobić źle ,ale z komputerami to jak z kobietami xD Delikatnie trzeba .... i jeszcze instrukcje czytać....
28-03-2008, 18:49
markpp Offline
Newbie
*

RE: Po czyszczeniu komputer nie chodzi
radoslaff dzieki za pomoc ale komp już chodzi dałem do naprawy i kumpel skasował w zakładzie 20zł nic nie wymieniał ale o zrobił to nie wiem nie chiał powiedzieć i też system został stary bez zmian. okij pozdro i dzięki
28-03-2008, 21:16

Skocz do: