• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:53 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
grenouille
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z monitorem
Autor Wiadomość
grenouille Offline
Girl
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Problem z monitorem
Witam serdecznie,
Mam laptopa hp pavilion zd7000, matryca 17.4'', całkowicie nowa, wymieniona jakiś miesiąc temu przez serwis hp. Otóż komputer działał bez problemów, wczoraj oglądając na nim film usnęłam i nawet nie bardzo pamiętam jak i kiedy wyłączyłam komputer (prawdopodobnie gdzieś nad ranem w pół-śnie). Dziś włączam laptopa, a monitor jest kompletnie czarny. Poza tym laptop na pewno działa, świeci się kontrolka dysku i nawet słychać muzyczkę włączającego się windowsa...ale monitor jest całkowicie czarny.
Nie mam pojęcia co się mogło stać przez tak krótki czas, pare godzin wczesniej monitor działał przecież bez zarzutów i jakość obrazu była bardzo dobra.
Kompletnie nie znam się na komputerach i bardzo proszę o poradę. Co się mogło stać i w jaki sposób mogłabym to sprawdzić? Dodam, że mam drugiego laptopa (tez hp pavilion), czy jakoś przy uzyciu niego mogłabym sprawdzić co się stało? jeśli tak,to jakiego kabla potrzebuję i co należy dokładdnie zrobić?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, serdecznie pozdrawiam

PS. Dodam jeszcze, że wczoraj zainstalowałam na nim program RealAlternative i tam bawiłam się w ustawieniach,aby umożliwić wyświetlanie napisów. Nie wiem czy to mogło mieć jakikolwiek wpływ,ale na wszelki wypadek o tym wspominam wink.gif
28-01-2008, 23:51
Odpowiedz cytując ten post
fanatic Offline
Znawca

Liczba postów: 54
RE: Problem z monitorem
Obrazu nie ma gdy się załaduje Windows czy też podczas jego ładowania. Jeżeli występuje całkowity brak obrazu zanieś ponownie go do serwisu gdzie wymieniali twoją matryce.
29-01-2008, 8:35
grenouille Offline
Girl
*

Poblem w tym wlasnie, ze ten serwis, ktory mi to wymienial, znajduje sie w Londynie....a ja jestem obecnie w Polsce :/
29-01-2008, 13:13
fanatic Offline
Znawca

Liczba postów: 54
czy podczas włączania komputera jest jakiś obraz na monitorze.
29-01-2008, 13:24
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
Jeśli to laptop HP i jest dalej na gwarancji, może udaj się z nim normalnie do serwisu HP i powiedz, że laptop był zakupiony za granicą i nie masz w tej chwili możliwosci udania sie tam. Zawsze można się jakoś dogadać.Grin
29-01-2008, 15:21
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
grenouille Offline
Girl
*

fanatic napisał(a):czy podczas włączania komputera jest jakiś obraz na monitorze.
- nie,w ogóle nie ma żadnego obrazu, jest cały czas czarno,nic nie miga.

Pablo- chyba tak spróbuje zrobić,ale nie wiem czy to wypali. Zastanawiam się też, czy mogłam poprostu coś niechcący przycisnąć, żeby tak się stało? przełączyć na jakiś onitor zewnętrzny abo coś...nie wiem, próbowałam naciskać fn+f5 i fn+f6 ale nic sie nie zmienia- ciemnośc widzę na monitorze
29-01-2008, 16:57

Skocz do: