• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 20:26 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Banrifli
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak pliku System+ blue screen+restarty
Autor Wiadomość
Banrifli Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Brak pliku System+ blue screen+restarty
Witam,
Mam problem z koleżanki komputerem. Nie jestem pewien, co jest przyczyną, ale dwa dni po zainstalowaniu kamerki internetowej Canyon ( dokładnego modelu nie mogę narazie, bo u koleżanki w domu ona leży), dziewczyna wyłączyła komputer i gdy się rano obudziła już nie dało rady uruchomić systemu.
Pokazuje się następujący komunikat (screen):
[Obrazek: p1020001fz0.jpg] )
Wykonałem następujące czynności:
- odpaliłem CD Windows XP Pro i próbowałem przeinstalować system
- z CD przez Konsole odzyskiwania naprawić plik, po próbie wybrania systemu do którego chciałem się zalogować [Obrazek: p1020002ao6.jpg]
Wyskakuje niebieski ekran z błędem ***STOP: 0x00000050 (0xE128B004, 0x00000000, 0x8090E4D7, 0x00000001) screen:
[Obrazek: p1020005uq3.jpg]
- przeczyściłem podzespoły, powypinałem taśmy i na nowo wszystko zamontowałem
- wypożyczyłem ze sklepu nową pamięć RAM i ją przetestowałem wyjmując starą
- wypiąłem kartę graficzną
- spróbowałem wpiąć swój dysk ATA z systemem to wyskoczył mi znowu inny błąd
Cytat:Pojawił się problem i system Windows zostanie zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
Sprawdź czy na komputerze nie ma wirusów,usuń wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy, aby upewnić się, że jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany.
Uruchom program CHKDSK, /F aby sprawdzić czy dysk twardy nie jest uszkodzony a następnie ponownie uruchom komputer.
Informacje techniczne
*** STOP: 0x00000078 (nie spisałem).
Nie mam pojęcia, co zrobić. Wpiąć swój dysk, upewnić się że wszystko w Biosie jest dobrze poustawiane, taśmy dobrze wpięte i spróbować zainstalować system na swoim dysku od nowa??
Na pierwszym blue screenie pisze o wyłączeniu pamięci buforowania i przesłaniania. Problem w tym, że nie znalazłem takich opcji w swoim Biosie (AWARD)
Szukałem i pytałem sporo o tym problemie, ale jak dotąd bez rozwiązania. Wiem, że pod tym błędem wina spada na pamięć fizyczną, program antywirusowy, błąd plików NTFS, karte graficzną, sterownik nowego urządzenia.
Jednostka:
Płyta główna nie mogę znaleźć nazwy
Blitz 512MB DDR2 667Mhz ( inną którą podłączyłem to KIngstona 512 667MHz ).
HDD Seagate Barracuda 7200 250GB Sata
CPU AMD AThlon 64 3500
Grafa nVidia 7300GS DDR2 256MB
Zasilacz PROComp ATX LPK9- 400W
Tyle co byłem w stanie obczaić, sprawdził bym dokładniej w AIDzie ale nie ma jak włączyć kompa.
Proszę o jakieś podpowiedzi, wskazówki, co robić;> (gg 983872Glass
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2008, 19:58 przez Vinci.)
19-01-2008, 16:49
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Brak pliku System+ blue screen+restarty
Proponuję zrobić formata i na czystej partycji instalować system. Za każdym razem, gdy "naprawiałem" swój system, był on w takim samym stanie, lub jeszcze gorszym niż przed naprawą.:P
19-01-2008, 19:36
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Banrifli Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Formata na tym samym dysku nie da się zrobić. Ale po południu pożyczę dysk od kolegi, zainstaluje na nim system i spróbuje odpalić ten jako taki dodatkowy bez systemu i z poziomu Windowsa może da sie całkowicie sformatować.
20-01-2008, 12:53
Odpowiedz cytując ten post
m4r1usz Offline
Znawca

Liczba postów: 154
Reputacja: 4
Wloz do napedu jakas plyte livecd z linuksem i bedziesz mogl sformatowac dysk.
To samo mozesz zrobic wkladajac do napedu plyte z windowsem.
27-01-2008, 1:13
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: