• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 8:20 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
tastemanpl
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z instalacją Windows 7 przez pendrive
Autor Wiadomość
tastemanpl Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Problem z instalacją Windows 7 przez pendrive
Witam! Mam duży problem z instalacją WIN7. Instaluje WIN7 przez pendrive ponieważ nie mam stacji dysków w swoim laptopie (chodź trafniej byłoby powiedzieć netbooku.) Pendrive odpowiednio zbootowany. Przez włączeniem laptopa wkładam go do usb i po włączeniu laptopa, następnie biosa. Laptop nie wykrywa pendrive. Chodź bardziej można powiedzieć że rozpoczyna pracy z pendrive. Gdy w biosie przestawie opcje Boot Mode z UEFI na Legacy BIOS. Wtedy instalator się włącza jednak nie mogę zainstalować systemu na partycji ponieważ mam komunikat. "Nie można zainstalować systemy Windows na tym dysku. Wybrany dysk ma styl partycji GPT." I nie wiem co zrobić ma ktoś jakiś pomysł?
26-06-2016, 20:00
Odpowiedz cytując ten post
Grafik25 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
RE: Problem z instalacją Windows 7 przez pendrive
Masz stary BIOS, czy UEFI graficzny bios? Możliwe, że Twój komp prostu nie obsługuje stylu GPT. Jeśli tak jest to możesz spróbować w konsoli systemowej:

diskpart

list disk

select disk n - twól wylistowany

clean

convert mbr

exit

Ale lepiej poczekaj ,aż ktoś jeszcze się wypowie - może ktoś będzie mieć lepszą radę. Mimo to, powyższe rozwiązanie powinno zadziałać. Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2016, 11:15 przez Grafik25.)
28-06-2016, 11:13
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: