• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 8:17 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Goten07x
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To jedziemy z svchostem.exe
Autor Wiadomość
Goten07x Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Exclamation  To jedziemy z svchostem.exe
Witam , przez ostatnie kilka dni męczy mnie pewien problem. Mianowicie svchost.exe . Jak pewnie wielu z forumowiczów wie ,że proces ten powinien zabierać maksymalnie do 80K MB RAMU , u mnie niestety tak nie ma. Mój svchost.exe zabiera ~200K. Znajomy powiedział mi na początku ,że to wirus policyjny. Zeskanowałem malwarem i innymi programami,zainstalowałem ESET'a (wcześniej był słabiutki AVG) , niby coś pousuwało. Problem został. Zastosowałem poradniki znalezione na internecie (rejestry,wyłącznie usług i te sprawy). W akcie desperacji postanowiłem sformatować komputer (partycje CSmile i zainstalować na nowo system. Komputer jako tako nie chodzi źle (nie odpalałem żadnej gry ani mocniejszej aplikacji) ,ale w procesach dalej svchost.exe zabiera ponadto RAM'u. Wie ktoś może o co z tym szajstwem chodzi?
Jeżeli pojawią się jakieś pytania i mogę już udzielić odpowiedzi to tak :
-Pobierałem pliki z torrentów (uTorrent)
-Windows 7 64bit jest oryginalny
- Intel i3 ,RAM 4GB
-Komputer po formacie został ponownie zeskanowany ESET'em ,żadnych zagrożeń.
[Obrazek: 15586576959578956753.png]
27-11-2014, 0:49
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: