Hej!
Mam do Was pytanie, bo natrafiłem na spory problem. W ostatnim czasie zainstalowałem wersję testową Kaspersky Internet Security. Dodałem nawet rozszerzenie Kaspersky do Chrome. Po 2 dniach, skanach, czyszczeniu itd. doszedłem do wniosku, że już nie przyda mi się AV, dlatego odinstalowałem Kasperskiego.. A w każdym razie tak myślałem.. Jaki jest problem? Nie mogę pobrać żadnego pliku (z wyjątkiem grafiki) za pomocą Google Chrome ani Opery. W Firefox i IE wszystko działa. Próbowałem rozwiązać ten problem na kilka sposobów. Zacząłem od próby naprawienia tego, co wszystko zepsuło. Wszedłem w dodaj/usuń programy i ku mojemu zaskoczeniu Kaspersky dalej widniał na liście. Kliknąłem "Zmień/usuń". Okazało się, że brakuje pliku źródłowego coś tam, coś tam. Nie byłem w stanie znaleźć żadnego z plików na dysku(przy deinstalacji Kasperskiego pojawił się jakis błąd związany z usunięciem hasła z listy, bodajże pytanie czy usunąć z listy - dałem tak. Niestety nie pamiętam dokładnie, bo niezbyt przejąłem się komunikatem). Spróbowałem reinstalacji Chrome. Tutaj zdziwiłem się ponownie, bo chciało dodać rozszerzenie Kaspersky(skąd?!). Kolejnym moim podejściem było dodanie "Attachments" w rejestrze, z wartością 1 - nie pomogło. Usunąłem klucz Kasperky z rejestru (moja uboga wiedza informatyczna mi podpowiedziała, że jak usunę wszystko, co z tym związane, to może się uda). Niestety również to nie pomogło...
Liczę bardzo na Waszą pomoc, pozdrawiam
PS: Korzystam z Windowsa XP
A i ostatnia rzecz. Próbowałem ponownie zainstalować Kasperskiego (pobierałem przez IE). Podczas instalacji wyskakuje komunikat, że prawdopodobnie coś blokuje zakońćzenie instalacji Kasperskiego i wskazana jest instalacja najpierw Kaspersky Removal Tool. Tak też zrobiłem, program niby coś poczyścił, ale dalej ten sam błąd. Przywrócenie ustawień systemu sprzed tygodnia też nie pomogło.