• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:53 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
hideyshanek
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zrobić internet mobilny? Proszę o pomoc.
Autor Wiadomość
hideyshanek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Jak zrobić internet mobilny? Proszę o pomoc.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. : )

Mam problem, otóż jestem zielony w tych tematach, a już się pogubiłem (jeżeli temat dodałem w nieodpowiednim do tego miejscu, to proszę o przeniesienieSmile) , więc proszę Was o pomoc. Wkrótce wyjeżdżam na całe wakacje poza miasto, gdzie nie będę miał internetu, w domu mam internet stacjonarny, także przenieść go niestety nie mogę. W poprzednim komputerze (z windowsem vistą) zakupiłem modem internetowy Option Icon 7.5, kupiłem kartę z Orange i wszystko świetnie śmigało, aczkolwiek po zakupie nowego komputera, ten w windowsie 8 nie chce współpracować z owym modemem. Próbowałem również użyć modemu siostry (jakiś z firmy Huawei) i w oprogramowaniu modemu status był pokazany na "połączono" aczkolwiek utworzyło mi się połączenie szerokopasmowe, które wymagało ode mnie różnych danych, których ani ja, ani siostra nie posiadała, co wiązało się z tym, że internetu dalej nie miałem. Sad
Czy istnieje możliwość zakupienia jakiegoś modemu/rutera, który by utworzył mi hotspot w całym domu (tam, gdzie wyjeżdżam na wakacje) aby internet działał zarówno w laptopie, jak i telefonie/tablecie? Otóż zakładam, iż zakupię na allegro kartę z Orange z internetem mobilnym, a nie jestem pewny, jak do końca to wszystko ze sobą powiązać, żeby działało. Ewentualnie jeżeli nie, to czy znacie jakiś dość dobry i cenowo nie drogi modem, który byłby kompatybilny z windowsem 8? Proszę o pomoc.
Z góry przepraszam, jeżeli napisałem coś niezrozumiale, ale starałem się opisać wszystko "na chłopski rozum" : ))
09-06-2014, 13:51
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Jak zrobić internet mobilny? Proszę o pomoc.
Możesz skorzystać z routera mobilnego, który udostępni połączenie, np. takiego TP-Link'a http://www.tp-link.com.pl/products/detai...=TL-MR3040
10-06-2014, 19:21
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: