• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 8:17 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
koralik666
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zasady grupy
Autor Wiadomość
koralik666 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Zasady grupy
Witam. Ostatnio chciałem wejsc do avasta i przeskanowac komputer. klikam na ikonke Avasta i wychodzi mi komunikat "Program ten jest zablokowany przez zasady grupy. Aby uzyskac wiecej informacji skontakuj sie z administratorem systemu". WTF co to sa zasady grupy Wink i dlaczego mam zablokowany antywir Wink Prosze o pomoc Wink
04-05-2014, 11:15
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Zasady grupy
Jaki masz system operacyjny?
08-05-2014, 18:38
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
koralik666 Offline
Newbie
*

vista home premium Wink
08-05-2014, 20:36
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Wejdź w Start --> Uruchom --> wpisz gpedit.msc następnie poszukaj karty Konfiguracja użytkownika --> Szablony administracyjne --> System i tam znajdź coś w stylu Nie uruchamiaj określonych aplikacji - zobacz czy Avast nie został tam zablokowany.
09-05-2014, 18:24
koralik666 Offline
Newbie
*

System windows nie moze odnaleść pliku gpedit.msc . Upewnij sie ze nazwa jest porpawa i spróbuj ponownie Wink wpisuje w uruchom gpedit.msc i wyskakuje mi taki komunikat. i co w takim przypadku?? Czy moze to raczje być wirus?? hmmm

Z tego co pamiętam to Windows Vista Home Basic/Premium nie posiada m.in. "Zasad grupy" czyli gpedit.msc
- gdzies wyczytalem w necie ;/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2014, 22:31 przez koralik666.)
09-05-2014, 22:27
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Ok rzeczywiście w tej wersji systemu "Zasady grupy" niestety nie są dostępne.

Możesz spróbować je doinstalować. Zobacz tutaj http://pclive.pl/porady-komputerowe/wind...-home.html

Ewentualnie gdyby się nie udało jest też alternatywna metoda http://www.fixitpc.pl/topic/1002-stosowa...domenowym/
10-05-2014, 14:03
matek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Ja miałem zablokowany program antywirusowy Avast przez złośliwy program. Avast nie uruchamiał się automatycznie przy starcie systemu Windows 7 Professional. Ręczne uruchomienie Avasta z ikony na pulpicie nie było możliwe i kończyło się komunikatem "Program jest zablokowany przez zasady grupy. Aby uzyskać wiecej informacji skontaktuj się z administratorem systemu". Początkowo odinstalowałem Avast (nie mogłem odinstalowąć z Panelu Sterowania>Odinstaluj programy z powodu braku uprawnień, udało się dopiero odinstalować za pomocą programu avastclear.exe pobranego ze strony Avast) i ponownie zainstalowałem. Niestety po reinstalacji Avast w dalszym ciągu był blokowany. Zainstalowałem więc program antywirusowy AVG, przeskanowałem komputer i klapa - dalej Avast zablokowany. Próbowałem odblokować Avast analizując zasady grupy do których dostęp można uzyskać za pomocą edytora lokalnych zasad grupy wywoływanego poleceniem gpedit.msc (z okienka wyszukaj programy i pliki). Niestety żadne reguły nie były zdefiniowane i nie znalazłem zapisów świadczących o blokowaniu programu Avast. Problem rozwiązałem inspirując się stroną http://www.sevenforums.com/general-discu...olicy.html z tym, że musiałem zrobić korektę bo gdy stosowałem się wprost do opisu to po edycji klucza rejestru i restarcie komputera zablokowany był pulpit (brak jakichkolwiek ikon i przycisków na pulpicie do kontaktu z programami i systemem, jedyny kontakt z systemem przez klawiasze ctrl +alt +delete). Musialem więc przywrócić rejestr do poprzedniego stanu (uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym klawiszem F8, następnie edytor rejestru regedit.exe i przywróciłem pierwotną wartośc klucza). Ostatecznie aby odblokować Avast okazało się, że trzeba było w rejestrze w miejscu Paths:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\Safer\Codeidentifiers\0\Paths
usunąć dwa klucze: {...............}, {...............} odnoszące się do ścieżek dostepu programu Avast:
C:\Program files\Avast software i
C:\Documents and Settings\All User\Aplication Data\Avast Software
Po tym zabiegu Avast uruchamia się automatycznie przy każdym uruchomieniu komputera i działa jak powinien.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2014, 14:54 przez matek.)
17-06-2014, 14:40
kama1 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Witam,
Mam niestety ten sam problem... avast działa tylko w trybie awaryjnym, po przeskanowaniu wykrył 1 zagrożenie, które zostało usunięte. Zainstalowałam Malwarebytes i choć wyszukał pełno śmieci to problemu nie rozwiązał Sad Nie znam sie na działaniach na poziomie rejestru i boję się cokolwiek sama skasować.
Pls helpppppp
25-10-2014, 23:01

Skocz do: