• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 15:12 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
mariusz810
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zrzut pamięci fizycznej itp
Autor Wiadomość
mariusz810 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Zrzut pamięci fizycznej itp
Najpierw chciałbym sie ze wszystkimi przywitać. NoSmile, teraz przechodzę to tematu:
Od początku grudnia mam następujące problemy:
1. Gdy włączam grę Counter Strike 1.6 i pogram sobie 20-40 następuje zrzut pamięci fizycznej, kiedyś tego nie miałem (mój nauczyciel informatyki mówi że najprawdopodobniej się spaliła(lub podpaliła) karta graficzna lub pamięć RAM, jeśli znacie przyczynę tego to pomóżcie.
2. Gdy włączam jakąś "mniejszą" grę tj. np. traffic giant gold czy mafię to jak się gra włącza to w miejscu gdy powinien sie wyświetlić filmik gra się minimalizuje,gdy ja ją maxymalizuje ona się wałczy ale pogram 5-10 minut i sie wyłącza wtedy pokazuje sie komunikat np. błąd pliku traffic.exe
3. Komputer ma ogólnego "muła" pamiętam kiedyś przy 256mb RAM SDR i karcie GeForce2 radził sobie lepiej.:/
Proszę o pomoc!

Mój komputer:
procesor Athlon XP 1700+ 1470Ghz
karta grafiki GeForce 4 MX440
pamięć RAM 2 kości po 256mb DDR
zasilacz 350WAT
2 napędy optyczne
3karty rozszerzeń

Dopiero na wakacjach wymieniam kompa, wiec chciałbym zarazie się obejść bez większych kosztów. Pozdrawiam.
23-12-2007, 17:43
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18

Najlepiej obejrzyj z zewnątrz ram i grafike, może to pomoże Ci w zdjagnozowaniu ewentualnych uszkodzeń mechanicznych. Temat założyłeś w overclockingu, więc jeśli jest podkręcony przywróć wszystkie ustawienie jakie były na początku (poodkręcaj wszystko). Niektóre podzespoły mogą nie ogarniać pracy z podwyższonymi częstotliwościami (Grafika i Ram). Te zrzuty pamięci powstają, gdy Windows wygeneruje jakiś błąd, a tak dzieje się czasem przy overclockingu, sam miałem problem który powstał po zbyt dużym zwiększeniu częstotliwości w grafice.
23-12-2007, 19:43
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: