• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 5:07 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Matt26
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mikrofon nie działa
Autor Wiadomość
Matt26 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Mikrofon nie działa
Witam od jakiegoś czasu mam problem z mikrofonem otóż kiedy podłączam go do zintegrowanej karty dźwiękowej system znajduję mikrofon bo widzę że pokazuję się okienko w którym każe mi wybrać jaki to rodzaj sprzętu (okienko należy do programu Realtek) OBRAZEK Problem jest w tym że Skype i inne programy nie wykrywają mikrofonu. Mam sterowniki Realtek HD Audio R147, Windows XP SP3, mikrofon Apollo AF-01, płyta główna Asus P5GD1 PRO. Głośność też raczej dobrze ustawiłem OBRAZEK Mikrofon jest w 100% sprawny testowałem go na laptopie również z Win XP SP3. Instalowałem również inne nowsze sterowniki ale efekt był taki że nawet nie miałem dźwięku w głośnikach i ikonki w Taskbarze Realteka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2012, 11:30 przez Matt26.)
30-01-2012, 11:21
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Mikrofon nie działa
Próbowałeś podłączyć inny mikrofon do komputera? Może z nim coś jest nie tak, skoro nic nie jest wyciszone itd.
30-01-2012, 15:00
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt26 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Mikrofon jest sprawny bo na laptopie go patrzałem a nie moge podłączyć innego mikrofonu bo nie mam.
30-01-2012, 15:28
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
W takim razie pożycz od kogoś bo inaczej nie zmieniając systemu (jeśli to jego wina) nie dowiesz się, czy to sprzęt padł, czy jednak system pod tym kątem.
31-01-2012, 13:24
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Czy ten mikrofon działał wcześniej przy tej konfiguracji sprzętowej? Te zintegrowane Realtek są niestety bardzo słabe i często powodują również takie problemy.
Sprawdź ustawienie tego:
[Obrazek: micboostkj1.png]
03-02-2012, 0:14

Skocz do: