• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 20:46 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
eliaszi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z kingston 4gb pod Win XP i Viste
Autor Wiadomość
eliaszi Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Problem z kingston 4gb pod Win XP i Viste
witam serdecznie zwracam się zprośbą o pomoc w sprawię pendrive kingston 4gb nie odnajduje go system nie wiem czemu w menadżerze urządzeń raz go nioe odnajduje a raz jako nieznane urządznie gdy wchodzę we właściwości i sprawdzam probem to że nieznane urządzenie i brakuje jego sterowniku gdy wchodzę w następną zakładkę i chcę żeby aktualizował sterowniki lub znalazł to wyświetla się że nie potzebuje sterowników i tworzy się błędne koło nie wiem co mam już zrobić szukałem sterowników do kingstona ale nie mogę znaleść a jak już są niby gdzieś to wadliwa jest strona że nie daje rady ściągnąć wpadłem w błędne koło
bardzo proszę o pomoc
z góry BARDZO dziękuje
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2008, 21:33 przez Vinci.)
19-11-2007, 12:28
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18

Spróbuj odinstalować stary sterownik i zainstalować coś z tej listy ( nie podałeś nazwy urządzenia).
Kod:
http://www.kingston.com/support/USBFLASHDRIVES/default.asp

Jeśli to nie pomoże podłącz coś innego do portu usb i zobacz, czy wykrywa (może to akurat wina portu a nie pendrive), zobacz także czy u kolegi czy na innym komputerze wykryje pendrive, aby wykluczyc jego wady.

Spróbuj także przeinstalować sterowniki płyty głównej (usb). W ostateczności proponuję napisać do firmy Kingston o zaistniałym problemie ( jeśli pendrive na innym komputerze nie zostanie wykryty).

Ja mam pendrive co prawda Sandiska ale wykrywa go bez instalowania jakich kolwiek sterowników na windowsie xp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2007, 9:44 przez Pablo.)
19-11-2007, 18:48
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Duśka80 Offline
Girl
*

Liczba postów: 6
Reputacja: 0

Hmm w sumie b. dziwny problem, bowiem taki sprzęt jest kompatybilny z każdym komputerem (tym z xp nie wiem jak z win9Glass ~sprawdź u kogoś innego na kompie- może problem tkwi w twoim U SB jak napisał powyżej admin.
22-11-2007, 11:28
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: