• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 2:41 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
magazynek
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trzy kwestie związane z grafiką
Autor Wiadomość
magazynek Offline
User
**

Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Trzy kwestie związane z grafiką
Zaczynając od najlżejszej:
1.
Mam dwa kompy i dwa monitory. Jeden zwyczajny - wyposażony we wszystkie podzespoły - pracujący z monitorem 24' iiyama prolite. I drugi bez karty graficznej z małym, nasto-calowym monitorkiem. Chciałym podłączyć większy monitor do kompa bez grafiki, ale wówczas nie wyświetla on obrazu. Jest jakiś sposób aby to obejść?

2.
Mam starą grę Alien Nations 2 z 2001 roku. Nie buja mi na moim nowym sprzęcie - procek 2,8 z 3 rdzeniami, 4GB ramek, radeon 4890. Jak myślę to karta jest problemem. Nie znalazłem w sieci żadnego skutecznego sposobu na włączenie tej gry. Czy ktoś z was ma jakieś pomysły? Chciałbym byście razem z rozwiązaniami podali sposoby na wykonanie ich.

3.
Używam Radeona hd 4890 sterowanego przez najnowszy Catalyst Control Center, który to jest jego sterownikiem. Obraz nie jest wyświetlany prawidłowo, ale cięty w paski, gdy coś porusza się na ekranie. Jest to tym wyraźniejsze im dynamiczniejszy jest obraz. W niektórych przypadkach po prostu skacze. Wygląda to mniej więcej tak:
http://img31.imageshack.us/img31/6541/tr...cyberx.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/2303/99904366.jpg
W rameczkach zaznaczyłem o co mi chodzi. Nie widać tego na monitorze crt, filmach o niskiej rozdzielczości, screenach ani filmikach z gry dlatego spreparowałem te skriny. Dziwne jest to, że nie w każdej grze ten efekt jest widoczny. Nie doświadczyłem go (lub tez nie zauwazyłem nawet mocno się przyglądając) grając w Alice: Madness Returns ani WoW. W StarCraft 2 nie widzę go w przerywnikach filmowych, ale w grze już tak. Dokuczało mi to też w Borderlands, Unrealach, War for Cybertron, Majesty 2 i innych.
23-08-2011, 14:56
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: