• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 5:30 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Davi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wydajny komputer + do gier
Autor Wiadomość
Davi Offline
User
**

Liczba postów: 42
Reputacja: 0
Wydajny komputer + do gier
Witajcie,
Chciałbym złożyć sobie wydajny komputer lecz jednocześnie do gier (zależy mi także na pojemnym dysku(od 1 tb do 2 tb) i jego szybkości) , prosiłbym o podanie w 3 wariantach budżetowych (zależy od tego ile w ferie zarobie)Smile:
-Komputer do 1000 zł
-Komputer do 2000 zł
-Komputer do 3000 zł

1.Czy da się złożyć komputer wydajny a jednocześnie z małym poborem mocy ? :P
2.Te wyciszające obudowy naprawdę wyciszają czy to tylko ściema ?:]
3.Czy są jakieś różnice wydajnościowe między ATI i Nvidia oraz AMD i Intelem ? Smile
4.Czy dyski SSD bardzo przyśpieszają komputer jeśli jest na nich zainstalowany system + najczęściej prze zemnie używane aplikacje ? Smile
5.Co lepiej windows xp czy windows 7 ?

To chyba na tyle jak by mi się jeszcze coś przypomniało to zapytam Wink

Pozdro
07-01-2011, 22:19
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Wydajny komputer + do gier
1. Niestety, zazwyczaj im większa wydajność tym większy pobór mocy.
2. Myślę, że wyciszają. W sumie to zależy co, wyłożone matami bitumicznymi na pewno coś dają. Duży wentylator z wolną prędkością będzie działał najprawdopodobniej ciszej niż mały z dużą prędkością.
3. Różnice zawsze są, nie ma dwóch identycznych grafik (jednej AMD Ati a drugiej Nvidii), żeby można to tak porównać.
4. Tak na logikę powinno tak być. Zobacz sobie na Youtube jak startuje np. Ubuntu zainstalowane na SSD.
5. Moim zdaniem lepiej Windows 7, co prawda nie porównywałem na jednym komputerku, ale tak sądzę. 7 obsługuje nowszy Direct X, ma jakieś tam fajne funkcje, których XP nie ma, albo pewnie trzeba będzie instalować mnóstwo dodatków, które dodatkowo zmulą system.

Co do tego kompa, to napisałbyś, czy masz jakiś monitor, głośniki, klawe i myszkę chociaż. Nikt nie wie, czy ma to uwzględnić, czy też nie.
07-01-2011, 22:39
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Davi Offline
User
**

Liczba postów: 42
Reputacja: 0
RE: Wydajny komputer + do gier
O samą budę chodzi , pozdrawiam Wink
07-01-2011, 22:59
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: