• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 12:41 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
joke1990
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komputer się resetuje
Autor Wiadomość
joke1990 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Komputer się resetuje
Witam.
Mam problem z komputerem.....
Mianowicie komputer sam się restaruje przy uruchamianiu systemu...zawsze w tym samym miejscu, nie mogę włączyć trybu awaryjnego....
A gdy chce coś zrobić z konsoli odzyskiwania wyskakuje, niebieskie tło z błędem.
Wymieniłem pamięc ram i nie pomogło....
Doradzcie coś...
Z góry dzięki
02-09-2010, 11:24
Odpowiedz cytując ten post
m1esh Offline
User
**

Liczba postów: 31
RE: Komputer się resetuje
na poczatku powiedz jaki blad wyskakuje na niebieskim tle cos w postaci AxAAAAAAAA potem zobaczymy. W jakim dokladniej miejscu sie resetuje?

Z Hiern's boot cd zobacz czy odpali jakis system mini, mozesz tez zobaczyc jakiegos LiveCD

z HBC mozesz uruchomic tez skan Badsectorow i chkdsk
02-09-2010, 20:18
joke1990 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
problem właśnie w tym, ze nie mam liveCD żadnego, a 2 problem jest taki ze właśnie ten błąd wyskakuje kiedy chce wejść do konsoli odzyskiwania...."Aby zapobiec uszkodzeniu komputera bla bla bla.....jesli pierwszy raz widzisz ten kompunikat itd." W ogóle dziwna ta sytuacja jest, bo wymieniłem dysk twardy na inny i też to samo się działo, a jak włożyłem ten niby "zepsuty dysk" do innego komputera to znowu to samo.... nie wem już... masakra
A... wyskakuje "uruchum system windows normalnie, ostatnia dobra konfiguracja, tryb awaryjny itd" i gdzue obojętnie co wybiore to wtedy sie resetuje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2010, 7:48 przez joke1990.)
03-09-2010, 7:38
m1esh Offline
User
**

Liczba postów: 31
musisz podac ten blad, ktory Ci wyskakuje, ma on posac: AxAAAAAAAA mniejwiecej.

Jest on na dole bledu (a taki blad nazywa sie BlueScreen)
03-09-2010, 18:26
rysiek_mela Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Sprawdź przewód dysk płyta główna o ile masz inny podepnij drugi i sprawdź ponownie. Czasem takie błędy nie oznaczają padniętego dysku a np relokację plików na dysku, chociażby po zaniku napięcia. W ostateczności możesz oddać komputer do serwisu. Jeśli jesteś z Bydgoszczy polecam ten z Morskiej.
06-08-2014, 14:10

Skocz do: