• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 8:13 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
kamil1997w
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z koszem
Autor Wiadomość
kamil1997w Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Problem z koszem
Witam. Mam problem z usuwaniem plików z komputera. Konkretnie z "Moje dokumenty". Gdy chce usunąć z tego folderu to wszystko dobrze. Ale jeśli chce opróżnić kosz to wyskakuje mi błąd. Cytuje go teraz w całości " Nie można usunąć Db4.exe: Odmowa dostępu.
Sprawdz czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem, oraz czy plik nie jest aktualnie używany" to tyle. I taki komunikat wyskakuje za kazdym razem gdy chce cos usunąć z "Moje dokumenty" i jest taki sam. Ale jak przeniose ten plik na inny dysk np.: E to wtedy usuwa te pliki. I jeszcze jedna dziwna rzecz. Gdy wchodze w kosz nic w nim nie ma, natomiast gdy daje opróżnij kosz pisze czy chcesz usunąć te 2 elementy. Daje tak i jeszcze raz ten sam bląd.
Być może rozwiązanie tego problemu jest proste lub nie. Nie wiem. Nie spędzam dużo czasu przed komputerem więc sam nie rozwiąże tego problemu. Jeśli ktos wie to prosze napisać dość zrozumiale.

Prosze o pomoc i Pozdrawiam
09-07-2010, 8:44
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Problem z koszem
sprawdz programem unlocker, czy nie da się odblokować tych plików i potem spokojnie usunąć
10-07-2010, 5:05
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kamil1997w Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Dzięki, ale dzisiaj włąnczyłem i juz "wszystko" da sie usunąć.
10-07-2010, 9:50
Franco Offline
Znawca

Liczba postów: 92
Problem ten występuje gdy część plików usuwanych jest używana przez inny program.Można skorzystać z unlockera, lub po prostu przeładować system.Powinno pomóc.
(Wyjaśniam - przeładować) - ALT+CTRL+DEL
pojawi się menadżer zadań windows - procesy- należy wyszukać - explorer.exe i klik zakończ proces.
Następnie APLIKACJE - Nowe zadanie - wpisujemy explorer.exe i ok.
Takie przeładowanie systemu można porównać z restartem.
Pozdrawiam :-)
25-01-2011, 19:39

Skocz do: