• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 5:14 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
hermi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy z odtwarzeniem płytki
Autor Wiadomość
hermi Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Problemy z odtwarzeniem płytki
Witam, mam dziwny problem, ponieważ dostałam dzisiaj oryginalny serial na dvd i jak sprawdziałam przypadkową płytkę czy chodzi to wszystko było ok, potem jednak jak włożyłam ją znowu, żeby pooglądać to mój laptop jej nie widział. Ponowiłam jeszcze kilka prób i nic. Kiedy włożyłam ją zaś do starego stacjonarnego komputera - chodziła.
Czy odtwarzacz w laptopie może się zmęczyć jedną płytką? Bo wszystkie inne filmy jakie mam w domu włączają się bez problemu.
05-07-2010, 16:41
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: problemy z odtwarzeniem płytki
Jesteś pewna, że laptop ma napęd DVD? może to trochu głupkowate, ale lepiej sprawdzićGrin
05-07-2010, 21:23
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hermi Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
RE: Problemy z odtwarzeniem płytki
heh, tak, jestem, cały czas odtwarzam na nim filmy i serialena dvd, za pierwszym razem włożyłam żeby s[rawdzić czy działa i działało... hm... może musi odsapnąć?
05-07-2010, 22:33
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Problemy z odtwarzeniem płytki
Odsapnąć? Zdecydowanie nie. Moim zdaniem problem leży w laserze napędu, który prawdopodobnie powoli siada. Stąd też objaw, że niektóre płyty może czytać a niektóre nie. Można spróbować przeczyścić soczewkę, ale nie wiadomo czy to jeszcze coś pomoże.
06-07-2010, 12:47
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: