• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:35 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
materkamil
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem od stworzenia sieci
Autor Wiadomość
materkamil Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Problem od stworzenia sieci
Utworzyłem sobie sieć na 2 komputery (laptopy) z systemem windows 7. Niestety o dziwo często samoczynnnie mi się wyłaczają np: jak się zaloguje to się automatycznie wyłączy. Co dziwne wyłączają mi sie jak nie pracuje na nich lub nie zaczełem jeszcze pracy a w pliku SIEĆ nie ma żadnego komputera. Ustawione jest "nie wykrywaj sieci" a jeśli przestawie na wykrywaj sieć to po kliknieciu "zatwierdź" zmienia się na nie wykrywaj sieci. Proszę o pomoc co do wylączania komputera jak i do wykrywania sieci. Sieć jest kablowa.

PS: Co dziwne komputery nie są podłączone do internetu i nie mają żadnego wirusa. Co dziwniejsze to to że drugi komptuer jesli nawet w pierwszym jest ustawione nie wykrywanie sieci ma dostęp i widzi ten komputer w pliku SIEĆ i ma do nei dostęp czyli czyta jego pliki itp. Co bardzo dziwne czasem w tym komputerze pierwszym jest włączone widzenie sieci i jest wszystko ormalnie ale po 12 godzinach po wyłączeniu jest już inaczej. Dodatkowo jak już mówiłem zawsze jak włączam 2 komputery rano połączone siecia to ten pierwszy po zalogowaniu się restartuje

Dodatkowo zobaczyłem że teraz mi si ę wyłączył jak stał nie używany około 20 min (raczej zrestartował). Wyszstko zaczeło się od podłączenia kompa do sieci
19-04-2010, 10:06
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: