• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:40 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Meg
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chcę odzyskać pliki- proszę o pomoc...
Autor Wiadomość
Meg Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Question  Chcę odzyskać pliki- proszę o pomoc...
Witam, zarejestrowałam się tutaj z nadzieją, że ktoś mi pomoże- z góry dziękuję za zainteresowanie.. Dodam, że nie znam się na komputerach zbyt dobrze.

Rok temu, znajomy dokonał formatu systemy z win 98 na xp.. Później komputer był prawie nie używany, bo zakupiłam nowy. Teraz moja mama chciała zobaczyć pewne zdjęcia, które były na tym komputerze. Okazało się, że ich nie ma i zapewne zostały utracone przy zmianie systemu (choć prosiłam, żeby nie formatować jednego dysku-no ale cóż).. Moje pytanie brzmi czy istnieje możliwość ich odzyskania? Zdjęcia miały wartość sentymentalność dla mojej mamy, jak wiadomo nic ich nie zastąpi i bardzo mi na tym zależy.. na ich odzyskaniu.

Czytałam inne fora, ale wiekszość było o odzyskiwaniu danych, a nie plików i jestem w sumie w punkcie wyjściowym.

Jeśli ten temat, jest w jakiś sposób naruszający regulamin forum to przepraszam.
18-08-2009, 10:42
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: Chcę odzyskać pliki- proszę o pomoc...
Owszem można te dane odzyskać. Trzeba pamiętać, że formatowanie tak naprawdę nie jest formatowaniem. Podczas formatowanie zamazywany jest tylko pierwszy sektor a reszta oznaczna jest jako puste miejsce.
Istnije oprogramowanie moągące pomuc odzyskać te dane.
18-08-2009, 15:51
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Meg Offline
Newbie
*

To już jakaś iskierka nadziei..
(18-08-2009, 15:51)Mick napisał(a): Istnije oprogramowanie moągące pomuc odzyskać te dane.
A wiesz może coś więcej na temat tego oprogramowania?
18-08-2009, 19:47
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
Jest program o nazwie Power Data Recovery nim można spróbować odzyskać dane. Smile
18-08-2009, 20:50
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Jeśli nie uda się odzyskać utraconych danych poprzez program można to zadanie zlecić firmie, która się tym profesjonalnie zajmuje. W tym przypadku trzeba się jednak liczyć z kosztami.
18-08-2009, 21:59
Meg Offline
Newbie
*

Ok, dziękuję, narazie spróbuję tym programem w najbliższym czasie się zając.
19-08-2009, 19:14
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
Od siebie polecam GetDataBack for NTFS. Tym programem odzyskałem, przy naprawdę niewielkich uszkodzeniach tylko niektórych plików ponad 100GB - tak - ponad 100GB danych, po tym, gdy niechcąco dzięki GParted usunąłem wszystkie partycje. Odzyskałem dane po ponownym podzieleniu dysku na 4 partycje i zainstalowaniu od nowa systemu. Zdaje się, że w wersji trial możesz tylko podglądać to, jakie pliki udałoby się programowi odzyskać, a odzyskiwanie jest dostępne dopiero po zakupie.

Pozdrawiam.

EDIT.

Nie doczytałem dokładnie... 98 -> Xp... Powiem szczerze, nie wiem czy to zadziała, ja wszystko robiłem przy Viście i partycjach NTFS...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2009, 9:35 przez Lampard.)
20-08-2009, 9:33

Skocz do: