• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 5:14 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Sroczka92
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizacja komputera do gier
Autor Wiadomość
Sroczka92 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Modernizacja komputera do gier
Witam chciałbym prosić o rade potrzebuje troszkę zmodernizować komputer oto podzespoły jakie mam;
-Seagate ST3500320AS
-Palit GeForce 8600GT Sonic
-Napęd optyczny do wymiany
-obudowa do wymiany
- OCZ 2 GB ;
Typ DDR2
Przepustowość PC6400 800MHz
CAS CL 4.0
Dual Channel
-Foxconn P35A-S
-Intel Core 2 Duo E7200
-Zasilacz 400w
Ja bym wymienił tak;
Zasilacz;
OCZ Mod X Stream Pro 700W albo Tagan TG700-U33 700W morze znacie jakieś lepsze zasilacze to pelocie dokupiłbym 4 gb ramu OCZ 4 GB obudowę jakąś przewiewną Antec Gamer Three Hundred i podkręcił bym procka doradźcie mi jakie chłodzenie na procesor i jakąś nagrywarkę do modernizacji mam około 1000zł dodarcie coś ja się nie znam na tym .
11-07-2009, 12:29
Odpowiedz cytując ten post
politan Offline
User
**

Liczba postów: 20
Reputacja: 0
RE: Modernizacja komputera do gier
Zasilacz 700W w tym wypadku nie ma sensu. Starczy 450W np. Chieftec(dobry i tani).
Dorzuć do tych 2 GB co masz jeszcze 2 GB. OCZ,Patriot albo Corsair najlepsze firmy w tej chwili.
Co do obudowy może być ten Antec.
Podstawą do wymiany jest: KARTA GRAFICZNA! To wymień jako pierwszą rzecz. Weź sobie np. GF 9800 GT z tej średnij półki.
11-07-2009, 16:10
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
RE: Modernizacja komputera do gier
Heh Sroczka92, tak to będzie dobre rozwiązanie. Później tylko wziąć takiego kompa, wyjść na rynek jakiegoś miasta, i szpanować, że masz zasilacz 700W do 8600GT + Antec Gamer Nine Hundred Two - tak dobrze widzisz - Nine Hundred Two - to dopiero będzie wypas.

A tak na poważnie - ramu nie dokupuj dopóki nie kupisz lepszej karty + obudowy. Do grania 2GB pamięci Ram jest nadal wystarczające, i długo będzie z racji tego, że gry są często wieloplatformowe, konsole nie mają dużo pamięci, a nie możliwe, by gra na PC'ta wymagała 16x więcej pamięci na PCcie a niżeli na takim PS3 ;]

1. Nagrywarke masz w Gotowych Zestawach ~95zł. Ew tylko kolor zmienić, zależny od obudowy.
2. Na obudowę więcej jak 200zł nie ma sensu wydawać, to jest najrozsądniejsza kwota. Porządny sprzęt za te 200zł można dostać.
3. Zostaje jakieś 700zł. Jeżeli zrobisz tak jak mówię to:
3.1 - 2GB Ramu OCZ tej samej serii, to jest wazne w nowych kompach, w starszych można się bawić róznymi mieszankami "wedlowskimi", ale w komuterach, gdzie zależy na jak najwyższej wydajności - jest naprawdę ważne.
3.2 - Radeonik za pozostałą kase.

Po więcej się zgłoś, gdy w ogóle moje rady zaczniesz brać pod uwagę (między innymi dam info co do tego Radeona).

Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2009, 15:39 przez Lampard.)
12-07-2009, 15:38

Skocz do: