• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:58 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
legolas124
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wgraniem windowsa SP3 na sata 250 gb
Autor Wiadomość
legolas124 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Exclamation  Problem z wgraniem windowsa SP3 na sata 250 gb
Witam posiadam 2 pc-ety a mianowicie pierwszy to (intel celeron D, hdd sata 250gb,726ram,grafika geforce 5200 256mb.)

Drógi pc to intel dual core,2gb ram,grafika geforce 1gb,dysk sata 250gb)

I mam taki problem z tym dual core miał wgraną viste i chciałem przerobić go na xp sp3
ale gdy zaczoł się format po boot-owaniu płyty wyskakuje niebieski błąd komunikat ze dysk jest uszkodzony i resetuje się komputer.

Gdy włożę dysk do tego intel pentium d z tego dual core dysk formatuje się bezproblemowo i system po instalacji działa poprawnie gdy już to zrobiłem przełożyłem spowrotem dysk do dual core i jak się ładuje windows to wywala spowrotem błąd co może być nie tak w tym moim dual core (dodam że wista działała tam bez problemu)

pomocy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2009, 21:34 przez Vinci.)
01-07-2009, 8:52
Odpowiedz cytując ten post
novyenes Offline
User
**

Liczba postów: 17
RE: Problem z wgraniem windowsa SP3 na sata 250 gb helppppppp
na początek zrób tak. Włóż dysk z duala jako slave do celerona odpal w systemie go sformatuj, standardowym formatem.(nie szybkim). W międzyczasie uruchom kompa bez dysku niech wywali błąd że nie ma dysku...reset...w biosie daj "load optional beble" odłącz komputer, wepnij dysk, ma śmigać Wink Jak nie? trzeba się zabrać ze stary od saty...ale to później
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2009, 10:07 przez novyenes.)
01-07-2009, 10:05
legolas124 Offline
Newbie
*

nie pomogło tak jak napisalem ze w tym dual core nie chce sie dysk sformatowac a jak go przełozysz do pentium d to sie formatuje i dajesz go spowrotem po formacie do duala to nie chce nic robic błąd STOP: 0X0000007B (0XF7A2B528,0XC0000034)
01-07-2009, 11:50
legolas124 Offline
Newbie
*

juz wiem o co chodzi trzeba przeinstalowac stery raid bo czytalem ale nie umiem ich pobrac
moja płytka główna asus P5VD2-VM/S (via p4m900g) cos takiego dajcie linka do raid sterow a i zeby zmiescily sie na dyskietce prosze Smile
01-07-2009, 14:06

Skocz do: