• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:48 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
remarquable
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieoryginalny windows- pomocy!
Autor Wiadomość
remarquable Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Nieoryginalny windows- pomocy!
nie wiem czy dobrze trafiłam, ale piszę tutaj ponieważ jestem zielona jeżeli chodzi o komputer, liczę na pomoc w miarę możliwości. mój problem polega na tym iż wyskakuje mi komunikat "użytkownik mógł paść ofiarą fałszywego oprogramowania" na dole ekranu. przez to nie mogę mieć ustawionej tapety (mam czarny pulpit). bardzo irytuje mnie ten fakt i nie wiem jak sobie z tym poradzić. oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłoby kupienie oryginału, ale może jest jeszcze jakaś inna opcja pozbycia się tego zawiadomienia i przywrócenia kolorów mojemu ekranowi?
z góry bardzo dziękuję za pomoc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2009, 19:58 przez Vinci.)
08-06-2009, 19:34
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: nieoryginalny windows- pomocy!
Start -> Panel Sterownia - > Opcje folderów -> zakładka "Widok" i odznaczasz opcję "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i kliknij "Zastosuj". Następnie idź do katalogu C:\Windows\Syste32\ i odszukaj plików (Niestety nie pamiętam dokładnie ich nazwy) zaczynają się od wga... Kliknij prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybierz opcję "Zmień nazwę" . Nazwę pozostawiasz bez zmian, zmieniasz jedynie rozszerzenia na dowolne i uruchom ponownie komputer.
08-06-2009, 19:41
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
remarquable Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
oj, dziękuję bardzo za pomoc, chyba nigdy bym na to nie wpadła Wink jesteś moim idolem!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2009, 20:21 przez remarquable.)
08-06-2009, 20:00
grocekonelove Offline
User
**

Liczba postów: 15
RE: Nieoryginalny windows- pomocy!
Rozumiem że problem rozwiązany, ale gdyby ktoś jeszcze to na przyszłość jest jeszcze sposób dla osób zielonych i nie grzebią w systemie. Przyczyną są pliki WGA więc ściągamy RemoveWGA ( to waży zaledwie 1mb) i potem go uruchamiamy. Restart komputera i po problemie Smile
25-06-2009, 11:16
dojek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
RE: Nieoryginalny windows- pomocy!
zna ktos moze rozwiazanie do windowsa 7 z tym samym problemem? bo tutaj nie ma tego pliku wga
27-11-2009, 16:00
black.a.white Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
(08-06-2009, 19:41)Mick napisał(a): Start -> Panel Sterownia - > Opcje folderów -> zakładka "Widok" i odznaczasz opcję "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i kliknij "Zastosuj". Następnie idź do katalogu C:\Windows\Syste32\ i odszukaj plików (Niestety nie pamiętam dokładnie ich nazwy) zaczynają się od wga... Kliknij prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybierz opcję "Zmień nazwę" . Nazwę pozostawiasz bez zmian, zmieniasz jedynie rozszerzenia na dowolne i uruchom ponownie komputer.

A znasz może jak pozbyć się tego w windows 7? Z góry dziękuję za pomoc Smile
05-06-2010, 9:36

Skocz do: