• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:29 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
sekus10_107
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak dysków
Autor Wiadomość
sekus10_107 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Brak dysków
Siema. Mam problem przy instalacji Windows Vista Ultimate na laptopie Acer Extensa 5220. Dochodzę do momentu gdzie mam wybrać partycje i widnieje napis ze trzeba zainstalować jakieś sterowniki. Szukałem już chyba wszędzie i naprawdę pisze tutaj w ostateczności bo wszystko co wgrałem nie działało. Bios na nim to v1,22 więc chyba najnowszy. Zmieniałem w Biosie Sata z ahci (czy jakoś tak) na Ide ale to nie pomagało. Sciągnełem już dużo plików i gdy podlanczam mp3 i tam mam przegladaj to wybieram ze sterowniki sa na mp3 i on ja skanuje i ich nie wykrywa. Proszę pomóżcie bo naprawdę mi zależy żeby to zrobić a mecze się już kilka dni.

Ps. sorka za błędy
17-05-2009, 19:33
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: Brak dysków
Windows Vista Ultimate - ma sterowniki do dysków SATA. Jeżeli nie wykryw dysku, to może być on uszkodzony.
17-05-2009, 19:42
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Możliwe, że konieczny będzie update BIOS'u, choć przestawienie opcji na IDE powinno rozwiązywać problem. Dziwne bo Vista ma te serowniki w standardzie, w XP musiałbys dogrywać np. przez nLite.
Tutaj możesz pobrać BIOS:
Kod:
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/ex_5220.html
17-05-2009, 20:25
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ponury.zniwiarz Offline
Newbie
*

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
Miałem ten sam problem, Zainstalowałem na miejsce Visty, XP angel edytion i nie mam problemu po 2 i tak nie trawie visty wiec mi ta zmiana jest na reke Smile
19-05-2009, 9:17
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: