Aktualny czas: 03-06-2025, 23:28
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem przy uruchamianiu Windowsa
|
Autor |
Wiadomość |
olimpico
Newbie

Liczba postów: 1
Reputacja:
0
|
Problem przy uruchamianiu Windowsa
Witam,
Mam następujący problem:
Przy uruchamianiu systemu wyświetla mi się menu z następującymi opcjami wyboru: Tryb awaryjny, Tryb awaryjny z obsługą sieci, Tryb awaryjny z wiersza poleceń, Ostatnio znana dobra konfiguracja (ostantnio działające ustawienia) lub uruchom system windows normalnie. Przy wyborze którejkolwiek z trzech pierwszych opcji wyświetla mi się czarne okno z migającą w prawym górnym rogu białą kreską. Po ok 2-3 minutach komputer się restartuje. Gdy wybiore natomiast którąś z dwóch ostatnich opcji to wyświetla mi sie logo windows z niebieskim paskiem ładowania systemu (tak jak zawsze przy uruchamianiu windowsa, ale teraz komputer nie przechodzi dalej). Po ok 2-3 minutach komputer sie restartuje.
Gdy chcę instalować na nowo windowsa i zaraz po zainstalowaniu sterowników dysku SATA pojawia mi sie niebieski ekran (tradycyjnie przy instalacji systemu) i na gorze jest napisane Instalator systemu Windows XP Professional a na dole Badanie Dysku: 152626 MB 0 o identyfikatorze 0, magistrala 0 na viasraid... I juz niec nie mogę zrobić.
Z tego co pamietam kiedys mialem podobne problemy i w serwisie powiedzieli mi zebym wymienił dysk. Teraz gdy wsadzam ten stary komputer uruchamia się normalnie. Wiec juz nie wiem czemu się tak dzieje. Wydaje mi sie ze nie jest to wina sprzętu. Bardzo będę wdzięczny z pomoc 
pozdrawiam
Mój komputer:
AMD Sempron 2800+ 1,99GHz
1,50 GB RAM
płyta głowna Asus A7V600-X
system Windows Xp Professional SP2
|
|
28-07-2008, 20:09 |
|
Barthezz
Znawca

Liczba postów: 100
Reputacja:
1
|
RE: Problem przy uruchamianiu Windowsa
Są swa sposoby:
1. Naprawa systemu z płyty Windowsa XP
2. Format dysku i ponowne zainstalowanie Xp'ka  .
Ale...
Jeżeli mówisz tak jak mówisz ( " po włożeniu innego dysku komp sie normalnie uruchamia " ) to może rzeczywiście masz zepsuty dysk, bądź masz na nim tzw. Bad-Sectory. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana dysku twardego.
Pozdrawiam Bartek
|
|
30-07-2008, 6:38 |
|
Franco
Znawca

Liczba postów: 92
Reputacja:
0
|
RE: Problem przy uruchamianiu Windowsa
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2009, 14:17 przez Franco.)
|
|
09-03-2009, 14:14 |
|