• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 15:01 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
szydlo12
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wysoka temperatura procka
Autor Wiadomość
szydlo12 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Wysoka temperatura procka
Mianowicie chodzi o to ze bez ociazenia 1 rdzen ma temp. kolo 50 stopni i 2 rdzen ma tez cos kolo 50 stopni a a caly procek tez ma taka temp a po wlaczeniu Assasin creed bodz nawet glupiej tibi temperatura procka rosnie do 100 Stopni i troche wiecej wogule jak zrobie sajgon na kompie to jest taka temperatura a i komputer mi sie wylacza wiec chalbym sie dowiedziec czy to moze byc wina temperatury czy czegos innego

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
NVIDIA GeForce 8600 GT 512 Ram
28-07-2008, 18:51
Odpowiedz cytując ten post
kamis123 Offline
Znawca

Liczba postów: 65
Reputacja: 1
RE: Wysoka temperatura procka
ale co zmieniałes albo wyciagałes chłodzenie patrzyłes czy jest docisniete do procesora , czy nic nie robiłes i tak samo sie zaczeło dziac ??
28-07-2008, 23:06
szydlo12 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
nie nic nie ruszalem poprostu on mi sie wylaczal od poczatku kiedy go kupilem ale bardzo zadko bo mialem kijowa karte znaczy zintegrowana a od kiedy mam nowa gram w nowe gry ktore maja wysokie wymagania i teraz to juz w ogule sajgon bo to raczej nie jest normalna temperatura procesora w stresie 100+ chyba ze z ta karta cos jest ale watpie sciagnalem program occt testujacy jaka masz srednia temperature procesora po 3 sekundach od odpalenie nie zdarzy nawet wyrysowac skali zmian temp bo odrazu pisze ze za duża temp. procka i przerywa testowanie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008, 20:30 przez Vinci.)
29-07-2008, 16:31
kamis123 Offline
Znawca

Liczba postów: 65
no to wez sciagnij chłodzenie z procesora posmaruj jakas rozsadna pasta i załóz . A moze cos jest niedocisniete jakas luka miedzy procesorem a chłodzeniem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008, 20:31 przez Vinci.)
29-07-2008, 19:15
Barthezz Offline
Znawca

Liczba postów: 100
kamis123 napisał(a):no to wez sciagnij chłodzenie z procesora posmaruj jakas rozsadna pasta i załóz .

Polecam pastę Arctic Silver 5. Mam taką na swoim procesorze, mam Athlon 64 x2 4400 i mam w stresie max 48*. Pozdrawiam Bartek
30-07-2008, 6:43
radoslaff Offline
User
**

Liczba postów: 20
Polecam Colaboratory Liquid Pro...to jest jak narazie najlepsza pasta...
21-10-2008, 14:35
michal_880308 Offline
User
**

Liczba postów: 27
mialem ten sam problem z athlonem x2 5000+, ku mojemu przerazeniu grzal sie nawet do 100 stopni C , pasta termoprzewodzaca,ktora jest montowana fabrycznie pod radiator jest po prostu byle jaka, polecam podobnie jak Barthezz arctic silver 5, fakt,ze kosztowala mnie 25zl, ale przynajmniej od tamtej pory nie mam juz tego denerwujacego brzeczka, ktory oznacza duza temperature, a max temp w orthosie to ok 60 stopni
29-12-2008, 11:39

Skocz do: