• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:41 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
lenny86
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieregularne restarty komputera
Autor Wiadomość
lenny86 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Question  Nieregularne restarty komputera
witam

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim komputerem. Problem polega na tym, że komputer sam restartuje sie juz w systemie, nie jest to jakiś regularny restart, nieraz komp chodzi 2h i nic a nieraz po 10 minutach restart. Po restarcie zamiast załadowania się Windowsa ładuje się tylko czarny ekran. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, sprzet jest nowy, wymianiany był około miesiąca temu.

Podaję konfigurację:
cpu: AMD Athlon 64x2 4800+ 65W
main: MSI K9AGM3-F s. AM2
video: Gigabyte 8500GT 512MB 128bit PCI-E
ram: KINGMAX DDR2 1GB 800mhz
hdd: seagate barracuda 250GB ATA
zasilacz: od obudowy TRACER 350W

Z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam,
lenny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2008, 22:52 przez Vinci.)
26-06-2008, 22:03
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Nieregularne restarty komputera
Sprawdź temperatury podzespołów, może sprzęt się przegrzewa i dlatego następuje restart. Zobacz także czy na płycie głównej nie ma powybrzuszanych kondensatorów Wink
26-06-2008, 22:54
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Barthezz Offline
Znawca

Liczba postów: 100
Reputacja: 1
Popieram Vinci'ego Smile Restarty mogą także objawiać się z powodu zasilacza, który posiadasz. Pożycz od kumpla jakiś mocniejszy zasilacz i napisz nam, czy restarty się powtarzają. Z reguły zasilacze Tracer'a nie są najstabilniejsze. Jakby moje prognozy się sprawdziły polecam wymianę zasilacza na np. Rasurbo 535 Smile http://proline.pl/sklep.php?prodid=RASURBO+DLP+535 Pozdrawiam serdecznie.
27-06-2008, 7:25
lenny86 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
witam

Dzięki bardzo za odpowiedzi na mojego posta. Sprawdziałem temperatury podzespołów i moim zdaniem nie są jakieś ogromne, co mogłoby powdować restarty. Screen z speedfana:

[Obrazek: speedfanhf2.jpg]

Kondensatory na płycie głownej nie są powybrzuszane. Czy w tym przypadku na 100% będzie to zbyt słaby zasilacz?
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2008, 19:52 przez Vinci.)
27-06-2008, 17:48

Skocz do: