• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 23:34 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
plexz
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[problem] chyba z windowsem
Autor Wiadomość
plexz Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
[problem] chyba z windowsem
Witam
Mam taki problem:

Ostatnio ściągnąłem z neta jakiegoś cracka, otworzyłem folder, było tam pare plików, odpaliłem plik .exe i wyskoczyło mi czarne okienko i nagle sie zamknęło, takie samo jak w "uruchom" w menu start wpisujemy "cmd", później okazało się, że jest to wirus, usunąłem cały folder oprocz jednego pliku, antywirus zaczął szaleć, a ja nie mogłem nic zrobic, poczytałem troche na forach i okazało się, że plik można odblokować programem "Unlocker", sciągnąłem go i odblokowałem plik, później go usunąłem. Antywirus już nic nie pokazywał. Wyłączyłem komputer. Na drugi dzień, komputer włączał sie bardzo długo, nie wiedziałem o co chodzi, teraz dopiero kapnąłem się, że mógł to być ten wirus, nie mogę uruchomić prawie żadnego programu ani gry nawet gadu gadu nie chce się włączyć, chodzi mi tylko przeglądarka, nero i jedna gra assasin's creed;/
Sam komputer włącza sie bardzo szybko, ale windows około 10-20min, już sam nie wiem, poprostu włączam go i odchodze na parenaście minut, nie mówiąc o wyłączaniu, bo ciagle wyskakują jakieś błędy i trzeba go wyłączać ręcznie.
Mój program antywirusowy to Avast, sciągnięty, nie zarejestrowany, jeżeli sie da wogole;O
Avast też chodzi w sumie w połowie bo mam na pasku jakiś skaner, który cały czas chodzi, ale głównego programu też nie mogę włączyć.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Plexz ;]

Aha moj komp:
* intel core 2 duo 2.0ghz
* intel core 2 duo GA-945GM-S2(chyba to, przepisałem z pudełka)
* 3gb ram
* Gf galaxy 8600gts 512ddr3
* Chieftec 450w

Aha i takie pytanie, bo czasami w grach grafika mi sie wiesza i trzeba resetować kompa, podobno mam zasilacz za słaby, wiec mógłby ktoś też napisać jaki zasilacz był by wystarczający dla tej karty graficznej
22-05-2008, 12:43
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: [problem] chyba z windowsem
Po pierwsze to raczej nie zbyt dobry pomysł, żeby chwalić się ściągnięciem "cracka". Proponował bym format, z tego względu iż nawet jeśli uda Ci się pzywrócić wszystko do normalnego stanu to komputer i tak będzie pewnie "zamulony". Sposób pewnie jakiś jest ale i tak pewnie zakończy się na formacie ze względu na zamułę systemu.

Co do drugiego problemu, grafika jest podkręcona? Jeśli tak to może być problemem.
22-05-2008, 13:33
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
plexz Offline
Newbie
*

Ok to czekam może jeszcze ktoś ma pomysł co z tym zrobić, probowałem teraz przywracania systemu, ale też nic z tego, tak jak mowiłem komputer chodzi świetnie tzn. włącza sie normalnie, ale windows "muli", moze poprostu trzeba cos naprawic i bedzie cool.

Co do karty to nie była podkręcana i to jest problem z za niskim zasilaniem, dlatego pytam jaki zasilacz wybrac? ;]

Thx za pomoc;]
22-05-2008, 13:50
Pablo Offline
VIP

Tutaj masz kalkulator do obliczania mocy zasilacza, z porducentów proponuję Tagana, OCZ.

Kod:
http://www.journeysystems.com/?power_supply_calculator
22-05-2008, 14:52
plexz Offline
Newbie
*

Wielkie dzięki, ale program troche przestarzały bo z tego co widze to tylko do modelu 6800 max a ja mam 8600gts
22-05-2008, 14:53
Pablo Offline
VIP

Racja, nie zauważyłem, tutaj masz aktulany.

Kod:
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
22-05-2008, 16:40
sirgreg Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
spróbuj uruchomić "process explorer" (chyba tak się nazywa). tam zobaczysz "co w OKNACH" piszczy. tam fajnie zobaczysz jakie procesy zużywają moc CPU i RAM'u. może wyskoczą Ci procesy które normalnie nie wystepują w "zdrowym" windowsie (a takie są?? Grin). wirus niechybnie rozmnożył się i jeśli usunąłeś jakieś badziewie, ono jest sklonowane w innym miejscu.
Propozycja ta jest z autopsji. miałem jakiegoś drania w kompie i w ten sposób udało mi się go wywalić, bo nawet antywirus sobie nie radził (wtedy uzywałem AVG - teraz NOD32-może byłoby lepiej...)powodzenia
04-06-2008, 21:03

Skocz do: