W celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania, forum WebElite.pl wykorzystuje pliki cookies. Zmiany ich ustawień możesz dokonać w opcjach konfiguracyjnych swojej przeglądarki.
  • Forum

  • Regulamin

  • Szukaj

  • Użytkownicy

  • Kalendarz

  • Pomoc

  • Kontakt

  •  
Aktualny czas: 24-08-2017, 7:56 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Rozpocznij wątek  Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy ze skonfigurowaniem internetu
Autor Wiadomość
dillleerrr Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: - 0 +
Post: #1
Problemy ze skonfigurowaniem internetu
Po pierwsze nakreślę najpierw rozmieszczenie sprzętu w moim domu bo jest to dość istotne. W domu znajdują się 2 komputery oraz jedno miejsce w którym przewody z "zewnątrz są doprowadzone od mieszkania a z tond mogą być rozprowadzone dalej do gniazdek w środku. Tutaj właśnie ma się znaleźć ruter. Jeden komputer ma być połączony po gniazdku a drugi poprzez wi-fi który ten ruter ma rozprowadzać(dodam ze było tak ustawione i wszystko działało, ale ze względu na wysoki ping musiałem zmienić na chwile zabezpieczenie od providera odnośnie adresu MAC i kiedy zmieniłem je z powrotem net nagle przestał działać).
Wracając do tematu dhcp nie przydziela adres i jest tylko 0.0.0.0. ponadto komputer podłączony do gniazdka nie wykrywa rutera(kiedy podłącze ruter bezpośrednio do komputera z pominięciem ściany wszystko jest ok jednak pomimo, żę mam połączenie z bramą oraz ruter ma połączenie z WAN ja nie mam połączenia z internetem; kabel w ścianie nie jest uszkodzony ponieważ mogę podłączyć się bezpośrednio z pominięciem rutera).
-resetowałem ruter
-zmieniałem ip rutera
- 3 razy zmieniałem i sprawdzałem MAC providera i komputera
- sprawdziłem wszystkie części tzn ruter działa, kable sprawne, karty sieciowe też działają
-ruter jest skonfigurowany poprawnie(dynamic dns, dhcp enabled, MAC się zgadza, zabezpieczenia wifi też są ok.

Może jakieś pomysły co może być nie tak?
sorki jeśli są jakieś błędy ale naprawdę się spieszę bo mam dzisiaj jeszcze kupę roboty.
09-01-2015 16:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Support
Rozpocznij wątek  Odpowiedz 


Skocz do: