![]() |
Uprzejmi prosze o pomoc - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Hardware (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Sprzęt (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=48) +--- Wątek: Uprzejmi prosze o pomoc (/showthread.php?tid=300) |
Uprzejmi prosze o pomoc - eldawido - 04-11-2007 Witam mam pytanie odnosnie zakupienia Karty graficznej, płyty głównej, procesora , pamieci ram i ewentualnie zasilacza na to wszystko moge wydac max 1500 zł co proponujecie chciałbym azeby sprzet był przysżłosciowy choc troche zeby nie było za rok wszystko do wyrzucenia. :P moja propozycja : Płyta: Asus M2N lub ASus P5B lub EVgA 650i ultra procesor: Intel C2d e4500 karte graficzna : Redeon x1950 pro powercolor zasilacz: Corsair Vx 450w ram: 2x1GB patriot 800mhz cl4 llk 2 propozycja: płyta : gigabyte m57sli-s4 socket am2 procesor: AMD ATHLON 64 x 2 5200 + 2600mhz box dual core am2 karta: j.w zasilacz j.w ram: KINGSTON 2048 MB 2 x 1024mb 800mkz dual zamiast np zasilacza corsair moze chieftec GPS 450 w ? CO WY proponowalibyscie zmienic ... co myslicie o kartach z dx10 (ale w tej granicy cenowej ) Prosze o uzasadnienie swoich wypowiedzi azeby mi lepiej z obrazowac np róznice pomiedzy ewentualnymi zmianami które zaproponowalibyscie. co wy proponujecie :d czekam na propozycje z góry dziekuje ![]() jesli napisałem nie w tym miejscu co trzeba przepraszam nie widziałem bynajmiej działu "zestawy" - Pablo - 04-11-2007 Z kart graficznych znalazłem jeszcze w komputroniki w podobnej cenie [code:1]http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_nVidia/GeForce_8600_GTS/GeForce_8600_GTS_Palit_256MB_HDTV__DVI_PCI_E_/pelny,id,39206/[/code:1] (allegro ~492zł). DirectX 10 to przyszłość teraz pewnie większosc gier będzie pod niego wydawana. Zasilacz proponuję OCZ StealthXStream 500W SLI 120mm Procesor z drugiego zestawu tyle, że na jądrze Windsor (allegro ~420zł) Podobno dobre OC Jako płytę główną proponuję ASUS M2N-X nForce 520 MCP DualDDR2-800 (Allegro ~190zł), głównie ze względu na brak środków. Pamięci proponuję PATRIOT Signature DDR2 1 GB 800MHz (allegro ~130zł) Niestety nie udało mi się znaleść w tej kwocie 2GB (chyba że jakieś no name) Głowy za to nie daje ale wydaje mi się iż wszystko powinno do siebie pasować. Nie warto brać gorszego zasilacza, gdyż jest on bardzo ważną częścią komputera. Proponował bym troche poczekać i dozbierać troche pieniędzy na zakup czegoś lepszego, bo gier typu Crysis to to raczej nie uciągnie. Ja kupowałem swój komputer jakieś 2 lata temu i po roku jeszcze wszystko na maxa wyciągał ale teraz postęp idzie dużo szybciej i może się okazać, że po roku będzie się dało grać ale na średnich lub minimalnych trybach. - eldawido - 04-11-2007 Pablo napisał(a):Z kart graficznych znalazłem jeszcze w komputroniki w podobnej cenie [code:1]http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_nVidia/GeForce_8600_GTS/GeForce_8600_GTS_Palit_256MB_HDTV__DVI_PCI_E_/pelny,id,39206/[/code:1] (allegro ~492zł). DirectX 10 to przyszłość teraz pewnie większosc gier będzie pod niego wydawana. dziekuje za odpowiedx. ![]() płyta główna nie dostepna .. juz ... (tak mi powiedzieli bynajmiej na giełdzie. ) zastanawiam sie nad asusem p35 ma nowy chipset i jest całkiem fajna ![]() procesor: czyli jednak proponujesz na AMDku ? JAk z wydajnoscia ? AMD vs INTEL: ? AMD ATHLON 64 x 2 5200 + 2600mhz box dual core am2 pamieci ciezko bedzie ![]() ACha jeszcze te karty graficzne gdybys miał do wyboru x1950pro(najwyzsze taktowania z wszystki jednak bez dx10w grach z dx9 wychodzi duzo lepiej) vs x2600pro lub xt(o tej nic nei wiem a jest tania z wiekszym numerem wiem ze ma dx10) vs gf 8600gts z Góry dziekuje ![]() ![]() - Pablo - 04-11-2007 Mówi się, iż Amd jest bardziej wydajne w grach a Intel przy obliczeniach i obróbce, ale testów żadnych nie czytałem, poprostu zawsze miałem Amd i jakoś się przyzwyczaiłem. Co do pamięci Ram to ja bym brał jednak 1Gb (zawsze można potem dokupić), sprawdzona firma i nie powinno być z nią kłopotów a z takimi no name nigdy nic nie wiadomo. Z grafiką to zależy, najnowsze gry pewnie niedługo będą wymagały directX10, ale to wszystko zależy od Ciebie. - eldawido - 04-11-2007 Pablo napisał(a):Mówi się, iż Amd jest bardziej wydajne w grach a Intel przy obliczeniach i obróbce, ale testów żadnych nie czytałem, poprostu zawsze miałem Amd i jakoś się przyzwyczaiłem. Co do pamięci Ram to ja bym brał jednak 1Gb (zawsze można potem dokupić), sprawdzona firma i nie powinno być z nią kłopotów a z takimi no name nigdy nic nie wiadomo. Z grafiką to zależy, najnowsze gry pewnie niedługo będą wymagały directX10, ale to wszystko zależy od Ciebie. Ok dziekuje ![]() ![]() ![]() mama kompletny metlik ![]() ![]() - Lumajas - 04-11-2007 Mam podobny problem który umieściłem w innym dziale ;P. Jeśli chodzi o karty graficzne, wyszło już teraz kilka geforce 8800 GT, które są zbudowane na procesorach, które pojawią się w serii 9xxx Karty te są szybsze nawet od 8800 GTX ![]() ![]() ![]() RE: Uprzejmi prosze o pomoc - Barthezz - 21-01-2008 Moja propozycja: Athlon 64 x2 6000+ Asus m2n-sli DELUXE Kingmax 2 GB dual channel 800 Gigabyte 8600GT Zalman 256 MB |