![]() |
Ekstemalny problem z transferem - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Internet i technologie (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Sieci i Internet (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=39) +--- Wątek: Ekstemalny problem z transferem (/showthread.php?tid=2229) |
Ekstemalny problem z transferem - Graham34 - 13-07-2009 Witam! Jestem tu nowy i to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem z transferem w programie uTorrent. Podczas ściągania ( seedów i peerów jest całkiem sporo ) transfer wynosi od 0,1 kb/s do 30 kb/s, a na moją szybkość internetu to chyba coś nie tak ponieważ szybkość wynosi 2mb. Przeszukałem już wiele innych forum, pytałem kolegów, Google też mało co pomogły, po prostu robiłem niemalże wszystko. Na forach pisali coś o ustawieniach o speed teście, firewall itd. Internet mam z firmy Enterpol 2mb. Wirusów raczej nie mam ponieważ nie dawno robiłem "wielkie porządki" na komputerze czyli format wszystkich dysków. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nigdzie jeszcze nie dostałem jasnej pomocy. Z góry dziękuję ![]() Zapomniałem dodać ze torrenty ściągam ze strony RE: Ekstemalny problem z transferem - Pablo - 13-07-2009 Cóż, możliwe, że transfer jest spowodowany tą ilością seedów bo informacja "całkiem sporo" za dużo nie mówi. RE: Ekstemalny problem z transferem - Graham34 - 13-07-2009 seedów jest 67, a transfer wynosi 12 kb/s RE: Ekstemalny problem z transferem - Pablo - 13-07-2009 Seedów tyle a Peerów? RE: Ekstemalny problem z transferem - Graham34 - 13-07-2009 peerów 82 RE: Ekstemalny problem z transferem - Lampard - 13-07-2009 Bądźmy szczerzy - porządne prędkości z torrentów osiągniesz tylko na prywatnych trackerach. Tam po prostu ludzie czekają, by ktoś zaczął ściągać - 10/15 osób udostępniających do 1 osoby ściągającej ;] To jest piękne ;] Albo Shelle - 100mbps/100mbps i gitara gra ;] W życiu nie osiągniesz takich prędkości na publicznym trackerze (niestety nie widziałem adresu tej strony). Speedtest.net - jeżeli się będzie zgadzać, to pozostaje tylko szukać wśród znajomych zaproszeń na trackery prywatne ;] Pozdrawiam. RE: Ekstemalny problem z transferem - Graham34 - 13-07-2009 na speed test pokazuje ze mam neta dobrego ( CHYBA ) 1,71 prywatne trackery czyli muszę znać adres IP osoby udostępniającej i "wbić" w torrenta jego adres żeby z niego ściągał? RE: Ekstemalny problem z transferem - Lampard - 13-07-2009 No mniej więcej jest dobrze... 1,71mbps to wynik przy 2mbps katastrofalny nie jest, także już wiadomo, że słaba prędkość z torrentów nie jest spowodowana łączem. Prywatne trackery to zwyczajnie elitarne strony torrentowe... Aby się tam dostać, trzeba dostać zaproszenie od kogoś, zasady seedowania są ściśle restrykcyjne. Nie chodzi o znanie IP osoby udostępniającej, ale o znanie samych adresów takich stron ;] Bez konta nie zobaczysz nic, bo zawsze pierwsze co pokazuje się na takiej stronie to ekran logowania ;] I to tle chyba w temacie ;] Pozdrawiam. RE: Ekstemalny problem z transferem - politan - 27-07-2009 Podstawa. Router Cię nie blokuje ? Spróbuj przez inny program np. BitComet. |