![]() |
XP - błąd przy instalacji - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Systemy Operacyjne (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Windows (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: XP - błąd przy instalacji (/showthread.php?tid=2155) |
XP - błąd przy instalacji - locke444 - 01-07-2009 Witam! Mam problem z windowsem xp. Komputer mi wolno chodził, więc włożyłem orginalną płytkę instalacyjną i znalazłem opcje NAPRAW. W czasie ,,instalacji'' komputer mi się zresetował. Teraz po włączeniu komputera windows się ładuje i po tym wyskauje niebieski ekran z napisem ,,instalator rozpoczyna ponowne uruchamianie''. Trwa to kilka sekund po czym pojawai się czarny ekran z kursorem i po chwili wyskakuje błąd ,,po odinstalowaniu woluminu podjęto na nim próbę zapisu'' i komputer się resetuje. Mam orginalnego windowsa xp, wersja biosu:K7S41GX Bios P.2.80 Poza tym nieda się wejść w tryb awaryjny, nieda się wejść na płyte instalacyjną, pozostaje tylko Bios. Prosze, doradzcie jak to rozwiązać. Dziękuje i pozdrawiam RE: XP - błąd przy instalacji - Franco - 01-07-2009 Jeżeli komputer wolno pracuje, to należy przeprowadzić defragmentację,- po uprzednim oczyszczeniu dysku z niepotrzebnych plików. naprawa systemu mija się z celem. Natomiast w tej sytuacji proponowałbym format - to najprostsze, najszybsze i skuteczne rozwiązanie :-) RE: XP - błąd przy instalacji - locke444 - 01-07-2009 Tylko jak sformatować, gdy nieda się nigdzie wejsc, tylko na bios, prosze o wytłumaczenie jak to zrobic RE: XP - błąd przy instalacji - Pablo - 01-07-2009 Spróbuj sformatować z innego kompa. RE: XP - błąd przy instalacji - john190687 - 02-07-2009 a nie da się ustawić by komp czytał przy starcie z płytki?wtedy na nowo zainstaluj system i powinno być ok RE: XP - błąd przy instalacji - locke444 - 03-07-2009 da się tak ustawić, gdy pisze ze dowolny klawisz spowoduje rozruch z płyty naciskam np spacje i nic się nie dzieje, dalej jest to co w 1 poscie opisalem, próbowałem z 3 płyt i nic, a jest sposób na inne sformatowanie dysku niż z płytki czy czy dyskietki ? przypominam ze został mi tylko bios więc cos przez niego bym spróbował RE: XP - błąd przy instalacji - Mr Doubtfire - 03-07-2009 czy na pewno masz ustawiony rozruch z płyty CD-ROM w biosie??? RE: XP - błąd przy instalacji - john190687 - 03-07-2009 właśnie też stawiam że bios nie przestawiony,ustaw na 1 miejsce CD-ROM i sprawdź raz jeszcze RE: XP - błąd przy instalacji - locke444 - 04-07-2009 sprawdziłem, napewno mam ustawiony rozruch z płyty a dokładniej tak : TAK MAM USTAWIONE W BIOSIE 1.BOOT 2.BOOT DEVICE PRIORITY 1ST - CD/DVD - 1:TSSCORP CD-R/RW DRIVE TS-H292A 2ND - CD/DVD - 0:TOSHIBA DVD ROM SD-M1612 3RD - FLOPPY : 1.44 MB 3 1/2 4TH - IDE - O:ST340014A RE: XP - błąd przy instalacji - Mr Doubtfire - 04-07-2009 a jakiej firmy masz napęd optyczny? Toshiba? RE: XP - błąd przy instalacji - locke444 - 05-07-2009 pierwszy to toshiba a drógi to niewiem, niepisze na nim, a to ma jakieś znaczenie ? może źle ustawiłem kolejność bootów w biosie ? |