![]() |
Powerpoint błąd we-wy 6 - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Systemy Operacyjne (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Software (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=19) +--- Wątek: Powerpoint błąd we-wy 6 (/showthread.php?tid=1947) |
Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 Podczas normalnej pracy wszystko jest ok., wszystkie opjce Dotępne. Problem zaczyna się, gdy chcę zapisać prezentację i nie mogę to zrobić. Wyskakuje mi:”Wystąpił nieoczekiwany błąd: błąd we-wy 6” Klikam ok., wyskakuje jeszcze raz to samo a potem: „ Wystąpił nieoczekiwany błąd: Za mało pamięci, aby zakończyć tę operację. W celu zwolnienia pamięci zamknij inne programy i ponów próbę”. Znów błąd we-wy 6 a na koniec: Podczas tworzenia okna dialogowego pliku wystąpił błąd. Zapisz prezentacje, zakończ, a następnie ponownie uruchomić program Power Point”. Próbowałam naprawiać to prze opcję wykryj napraw, nagrałam jeszcze raz na starego office’a nowy. I nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc, bo muszę zrobić prezentację, a nic z tego nie będzie jak jej nie będę mogła zapisać. RE: powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Moze faktycznie masz za mało tej pamięci RAM lub też jest uszkodzona? Podaj ile jej masz i podaj całą konfigurację sprzetu. :-) RE: powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 uff, uprzedzam, że w moich wypowiedziach można będzie czuć amatorszczyznę, bo z komputerami nie mam zbyt wiele wspólnego. Pamięc i na jednym i drugim dysku jest 40 gb i 50 gB. Office 2000. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Cytat:uff, uprzedzam, że w moich wypowiedziach można będzie czuć amatorszczyznę, bo z komputerami nie mam zbyt wiele wspólnego. Nikt się przecierz nie będzie z Ciebie śmiał. Jesteśmy tu po to aby pomagać. :-) Start -> Uruchom i wpisz winver pojawi się okno gdzie będzie napis "Pamięc fizyczna": podaj liczbę jaka jest obok tego. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 1 038 444 KB RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Czyli 1 GB. Czyli nie jest jest za mało na Offica 2000, wiec może być ona uszkodzona, może też być uszkodzony dysk twardy (Ale to już mniej prawdopodobne) Powiedz jaki masz system operacyjny? (np Windows XP) RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 właśnie windows XP RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 W takim razie pobież i zainstaluj: SR-1a a potem SP 3 do Office 2000 Zainstaluj je w takij kolejności jak napisałem, a potem uruchom ponownie komputer i sprzedź czy błąd występuje nadal. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 kurcze, bo to chyba nie jest w takim razie office 2000... powiedz gdzie mam sprawdzić którą mam wersję office'a, bo gdy chcę zainstalować to, co mi dałeś, to pisze, że 2000 nie jest zainstalowany na moim komputerze.. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Włącz np Word'a , kliknij na pasku narzędzi (u góry) "Pomoc" i wybierz z listy "Microsoft Office Word - Informacje" Sa tam informacje na temat pakietu Ofice. :-) RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 Microsoft Word 2000. Czyli jednak. A gdy chcę zainstalować to pisze mi tak:The updated program dod not locate the expected version of Microsoft Office 2000 on this machine. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Najpier instalujesz SR-1a? RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 tak, w kolejnosci jaka podales. w folderze, gdzie jest office. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - Mick - 17-05-2009 Hmm. Może zainstaluj od nowa tego Offica. Jeżeli masz płytkę z Officem to usuń z systemu pakiet office i zainstaluj go ponownie. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - powerpoint - 17-05-2009 ok, popróbuję. W każdym razie strasznie dziękuję Ci za pomoc. Bezinteresowność teraz to rzadkość. Dziękuję i pozdrawiam. RE: Powerpoint błąd we-wy 6 - stokrotka - 17-05-2010 a jeśli ktoś ma ten sam problem a zgubił płytkę z officem? |