Forum Informatyczne WebElite.pl
Pomocy.. Help! - Wersja do druku

+- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl)
+-- Dział: # Dyskusje i Hydepark (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Offtopic (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=91)
+--- Wątek: Pomocy.. Help! (/showthread.php?tid=1583)

Pomocy.. Help! - StynieC - 20-01-2009

Nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu na tne problem więc tutaj napiszę....

Więc tak jestem po formacie.... instaluje sterowniki do płyty głównej(ASUS) komputer się ponownie uruchamia jest ok, ale gdy instaluje sterowniki do karty graficznej komputer się ponownie uruchamia pokazuje się reklama płyty głównej ładuje się Windows i gdy powinien pokazać się napis "Zapraszamy" na niebieskim tle komputer jakby był w stanie oczekiwania a bynajmniej monitor który wyłącza się aaa komputer działa.... monitor wina raczej nie bo restartuje komputer wciskam F9 i tam mi się opcje wyświetlają takie jak "Tryb awaryjny" "Uruchom komputer normalnie" lub "Uruchom komputer z ostatnią prawidłową konfiguracją" i tą ostatnią wybieram i uruchamia się ale bez sterowników do karty graficznej i obraz strasznie tnie....

* Instalowałem sterowniki z płyty dołączonej do karty graficznej
* Ściągałem sterowniki z neta(najnowsze) nie pomogło tak samo

To dziwne że 3 miechy temu robiłem format i wszystko w jak najlepszym porządku ale to raczej wina.....

Dodam tylko i na pewno pomoże że przy formatowaniu komputera gdy kasowałem partycje komputer się wyłączył bo chwilowo prądu nie było.... i gdy ponownie włączałem instalator Windows pokazywały mi się dwa komunikaty które później dodam jako screen.... Pamiętam tylko że na jednym pisało że ".... instalator nie może wykryć typu urządzeń zainstalowanych na komputerze...." I miałem do wybory kilka opcji "Standardowy komputer PC" "Dwurdzeniowy Komputer PC" i jakieś inne wybrałem to pierwsze.....

Fotki robione telefonem więc jakość słaba ale widać....
Te screen to już drugi format po tym jak prądu zabrakło Smile

Dokładnie nie pamiętam ale ten pierwszy screen pokazał się przy ładowaniu plików jeszcze przed wyświetleniem partycji....
Więc tutaj był te opcje do wyboru wybrałem "Standardowy komputer PC" bo taki mam.... zwykły blaszak
[Obrazek: dsc02154qk0.jpg]

Tutaj wcisnąłem Enter....
[Obrazek: dsc02156jt0.jpg]

A to mi się pojawiało po tym jak sformatował mi dysk i skopiował pliki na dysk do instalacji..... wtedy komputer się ponownie uruchamia i powinien się Windows ładować a później instalacja.... ale takie coś wyskakuje ;/

[Obrazek: dsc02292cb0.jpg]
O i jeszcze zobaczcie na obraz jakieś cholerna paski mam.... ale to tylko przy uruchamianiu komputera.... później znikają ale wcześniej tak owych nie było!

Ten ostatni komunika pominąłem dość chyba ryzykownie bo wziąłem w partycjach usunąłem dyski i zrobiłem jeden.... instalator mi go sformatował i gdy miał kopiować pliki na dysk zresetowałem kompa i zrobiłem format od nowa gdzie już stworzyłem dwie partycje i tylko w ten sposób dał rade obejść ten ostatni komunikat Smile

Byłem z servisie i powiedzieli że to może być wina dysku twardego Crying Ale jak na razie kasy nie mam na serwis... Smile